Novice

Žana Pintarič osvojila prvo žensko kvoto za OI

26. 06. 2024
Objavil: Petra Bolta

Danes smo v Lokostrelski zvezi Slovenije izvedeli izjemno novico: Žana Pintarič se bo udeležila Olimpijskih iger v Parizu 2024 kot prva ženska lokostrelka!

Kvote za olimpijske igre lahko lokostrelci in lokostrelke osvojijo z uvrstitvijo na določenih tekmovanjih, preostanek mest pa se podeli glede na uvrstitev na svetovni rang lestvici. Žana Pintarič trenutno zaseda 49. mesto med ženskami ukrivljeni lok, kar je pomenilo, da je bila Sloveniji podeljena ena ženska kvota. Dvajsetletna Žana iz Lokostrelskega kluba Paradoks je 107 točk na svetovni lestvici osvojila z 9. mestom na Svetovnem prvenstvu v Berlinu 2023, 9. mestom na svetovnem pokalu v Antalyi letos, 17. mestom na svetovnem pokalu v Shanghaiu in na Evropskem prvenstvu v Essnu, 17. mestom v dvorani v Nimesu lani in 28. mestom v Vegasu letos.

V le dveh letih streljanja za člansko reprezentanco ji je uspelo osvojiti sanje in cilj vsake lokostrelke ukrivljenega loka: nastop na olimpijskih igrah. Žana bo Slovenijo zastopala kot ena od 64 lokostrelk iz 40 držav. Je prva slovenska lokostrelka, ki se bo udeležila olimpijskih iger. Za osvojeno kvoto ji iskreno čestitamo! Z osvojeno moško in žensko kvoto bomo tako imeli tudi slovensko mešano ekipo. Žani in Žigi želimo vse v zlato v Parizu!

Naslednji dogodek

Sveže novice

10 dni do pričetka olimpijskih iger
16. 07. 2024
Objavil: Petra Bolta