Novice

Sprejem tarčne reprezentance in novinarska konferenca na Blejskem gradu

18. 05. 2024
Objavil: Darja Rožmanec

V petek, 17. maja, je Lokostrelska zveza Slovenije na Blejskem gradu organizirala sprejem tarčne reprezentance in novinarsko konferenco.

Prejšnji teden se je iz Essna vrnila članska tarčna reprezentanca z dvema medaljama. Žiga Ravnikar, ki je osvojil kvoto za Olimpijske igre Pariz 2024 in bronasto medaljo na Evropskem kvalifikacijskem turnirju, je povedal, da se zelo veseli nastopa v Parizu in verjame, da se lahko uvrsti visoko. Še pred tem pa se bodo z ekipo v Antalyi na svetovnem pokalu borili za ekipno kvoto.

Den Habjan Malavašič je o finalnem dvoboju na Evropskem tarčnem prvenstvu, kjer je osvojil srebro, povedal, da je bil na nek način lažji kot dvoboj proti Žigi teden prej. Vesel je svojega uspeha, tudi on pa vse upe polaga na osvojitev ekipne kvote, za kar misli, da jim lahko uspe.

Članom in članicam tarčne reprezentance se je pridružil še vodja tarčnega programa Gregor Končan. Tekmovanji v Essnu sta bili zanj skoraj popolni, sedaj pa se usmerjajo na drugo tekmo Svetovnega pokala v Yecheonu, Koreja, na domače tekmovanje Veronika’s Cup powered by i feel Slovenia in na tretjo tekmo Svetovnega pokala v Antalyi, Turčija.

Naslednji teden se odvija še eno tekmovanje, Živa Lavrinc in Dejan Fabčič bosta streljala na Evropskem para prvenstvu v Rimu, Italija. Oba sta se uvrstila na Paralimpijske igre Pariz 2024.

Za uspehe je našim lokostrelkam in lokostrelcem čestital Franjo Bobinac, predsednik Olimpijskega komiteja Slovenije. Izpostavil je, da imamo kljub majhnosti lokostrelskega športa v Sloveniji kar 40 lokostrelskih klubov in mnoge vrhunske športnike. In zato bi si po njegovih besedah zaslužili večjo prepoznavnost in več podpore sponzorjev.

Sprejem in tiskovno konferenco je zaključil predsednik LZS Marjan Ilar s čestitkami za Žigo in Dena in zahvalo vsem prisotnim novinarjem in novinarkam. Po koncu smo si ogledali še razstavo Franc Oblak – Aci, mojster izdelovanja lokov, ki gosti v grajskem muzeju.

Fotografije z dogodka si oglejte v galeriji pod zavihkom sprejem in tiskovna konferenca.
(fotografije: Dušan Letnar in lastni arhiv)

Naslednji dogodek

Sveže novice