Novice

Slovenija ima moško kvoto za OI Pariz 2024

06. 05. 2024
Objavil: Darja Rožmanec

V Essnu je od 4. do 6. maja potekalo Evropsko kontinentalno kvalifikacijsko tekmovanje, na katerem so podeljene tri ženske in tri moške kvote za najboljše države. Žiga Ravnikar je osvojil bron, s tem pa mu je uspel ponoven velik uspeh za slovensko lokostrelstvo, kvoto je namreč ustrelil tudi za Tokyo 2020.

Žiga Ravnikar in Den Habjan Malavašić sta v 1/4 final streljala drug proti drugemu. Žiga je zmagal s 7:3, s tem pa takoj pridobil moško kvoto za Olimpijske igre. Med najboljšimi štirimi sta bila namreč dva Nizozemca, kvote pa se podelijo najboljšim trem državam. V polfinalu je izgubil v izločitvenem strelu proti Nizozemcu Stevu Wijlerju, nato pa s 5:3 proti Ukrajincu Usach Mykhaiku domov odnesel bronasto medaljo.

Rezultati članske reprezentance s tekmovanja so naslednji: Po kvalifikacijah je Žiga Ravnikar zaključil na 5. mestu, Den Habjan Malavašič na 13. in Miha Rožič na 57. mestu v konkurenci 81 moških ukrivljenega loka. Med ženskami je Urška Čavič zaključila na 8. mestu, Žana Pintarič na 33. in Tinkara Kardinar na 41. mestu od 65.

Včeraj popoldne so vsi streljali v posamičnih dvobojih. Urška Čavič je imela na poti do 1/4 dva prosta dvoboja in dve zmagi. V 1/4 final jo je premagala Turkinja Berri Elif Gokkir, ki je v 1/16 izločila Žano Pintarič. Med moškimi je imel Žiga Ravnikar dva prosta dvoboja, dva je zmagal, danes sta z Denom streljala v 1/4. Slednji je imel na poti do 1/4 en prost dvoboj in tri zmage. Miha Rožič in Tinkara Kardinar sta tekmovanje zaključila na 33. mestu.

Žigi iskreno čestitamo za bronasto medaljo in osvojeno kvoto. Na Olimpijskih igrah bomo torej navijali za Žigo Ravnikarja, na Paralimpijskih pa za Dejana Fabčiča in Živo Lavrinc!

Naslednji dogodek

Sveže novice

Druga tekma svetovnega pokala Yecheon 2024
26. 05. 2024
Objavil: Darja Rožmanec