Novice

Praznujte dan slovenskega športa!

22. 09. 2022
Objavil: Darja Rožmanec
  1. september je dan, ko se spominjamo prvič zaigrane slovenske himne na Olimpijskih igrah v Sydneyu. Dan, ko bomo vsi obuli športne copate, napihnili žoge, zavrteli pedala, razgrnili joga blazine, si privoščili skok v vodo in se športno udejstvovali. Dan, ki ga od 18. junija 2020 dalje poznamo kot Dan slovenskega športa.

 

Osrednja prireditev ob praznovanju državnega praznika v organizaciji Olimpijskega komiteja Slovenije bo jutri na Kongresnem trgu v Ljubljani s pričetkom ob 9 uri. Različnih športnih izzivov se bodo lahko lotili tako najmlajši kot tudi starejši obiskovalci, saj je praznik namenjen celotni slovenski populaciji.

Da pa ne bo ostalo le pri besedah in pasivni udeležbi vas spodbujamo, da ste aktivni, naredite nekaj dobrega zase ter podpišete športno zavezo. S klikom na spletno stran praznika, kjer vpišete svoje ime in rojstni kraj, prejmete potrdilo o svoji športni zavezi, ki naj vam služi kot dodatna motivacija za gibanje in zdrav življenjski slog. S podpisom se boste uvrstili tudi v žreb za olimpijsko obarvane nagrade, ki jih bo po koncu izziva (le-ta traja do 30. septembra) podelil OKS-ZŠZ, ki je tudi organizator pobude.

Naslednji dogodek

Sveže novice

Druga tekma svetovnega pokala Yecheon 2024
26. 05. 2024
Objavil: Darja Rožmanec