Novice

Omejitve pri izvajanju športnih programov 28.05.-06.06.

29. 05. 2021
Objavil: Darja Rožmanec

Obveščamo vas, da je Vlada Republike Slovenije na 78. redni seji dne 27. 5. 2021 sprejela dopolnitve Odloka o začasnih omejitvah pri izvajanju športnih programov ter drugih odlokov, ki neposredno ali posredno vplivajo na izvajanje športne dejavnosti. Spremembe so bile objavljene v Uradnem listu RS št. 85/21 (www.uradni-list.si/_pdf/2021/Ur/u2021085.pdf) in so začele veljati 28. 5. 2021. Nove omejitve veljajo do vključno 6. 6. 2021.

V Odloku o začasnih omejitvah pri izvajanju športnih programov izpostavljamo naslednje novosti:
– določena je obvezna uporaba zaščitnih mask za gledalce športnih tekmovanj ne glede na to ali se športno tekmovanje odvija v zaporih prostorih ali na odprtem,
– za gledalce, ki še niso dopolnili 15 let in se tekmovanj udeležujejo z ožjimi družinskimi člani ali skrbniki ni potrebno izpolnjevanje pogoja PCT,
– organizator športnega tekmovanja je dolžan zagotavljati spoštovanje omejitev iz odloka s strani gledalcev skladno z navodili ministrstva, pristojnega za šport (navodila so objavljena na spletni strani https://www.gov.si/teme/koronavirus-sars-cov-2/omejitve-pri-izvajanju-sportne-vadbe-in-rekreacije/).
V Odloku o določitvi pogojev vstopa v Republiko Slovenijo zaradi zajezitve in obvladovanja nalezljive bolezni COVID-19 izpostavljamo naslednje novosti:
– med izjemami, ki lahko vstopijo v Slovenijo brez napotitve v karanteno in brez negativnega testa, so tudi otroci do 15 leta, ki potujejo v organizirani skupini v spremstvu vzgojitelja, učitelja ali skrbnika,
– na vseh mejnih prehodih se priznajo negativni PCR testi in dokazila o preboleli bolezni iz Republike Srbije (do sedaj so se priznala le omenjena dokazila na mejnih prehodih na letališčih).
Pregled veljavnih omejitev pri izvajanju športnih programov z ustreznim tolmačenjem je objavljen na spletnih straneh Vlade RS https://www.gov.si/teme/koronavirus-sars-cov-2 v zavihku Omejitve pri izvajanju športnih programov oziroma na podstrani https://www.gov.si/teme/koronavirus-sars-cov-2/omejitve-pri-izvajanju-sportne-vadbe-in-rekreacije/.

Naslednji dogodek

Sveže novice