Novice

Naši lokostrelci uspešni na 3. etapi online svetovnega dvoranskega pokala

19. 01. 2021
Objavil: Darja Rožmanec

Med 15. in 17. januarjem 2021 je potekala tretja etapa online svetovnega dvoranskega pokala. Posebnost tekmovanja je, da na njem lahko tekmuje prav vsak lokostrelec, preko lokalnega tekmovanja, kluba ali individualno od doma.
Tekmovanja so se udeležili tudi člani mladinske in članske selekcije LZS v okviru priprav v Čatežu ter nekaj lokostrelcev v lastni režiji.
Med člani z ukrivljenim lokom se je med slovenci najvišje uvrstil Žiga Ravnikar, ki je s 591 krogi pristal na 15. mestu, šest krogov manj je pristreljal Miha Rožič, ki je sicer še mladinec in s svojim rezultatom zasedel 37. mesto. Luka Arnež in Den Habjan sta ustrelila solidnih 581, Sergej Podkrajšek pa krog manj. Luka Arnež je o tekmovanju povedal: »Vesel sem, da smo po dolgem času spet lahko tekmovali, pa čeprav virtualno. Z delom, ki sem ga opravil čez zimo sem zadovoljen in to sem pokazal tudi z dobrim rezultatom.«
V kategoriji članic z ukrivljenim lokom je bila na 53. mesto uvrščena Žana Pintarič s 566 krogi, krog manj je ustrelila njena klubska kolegica Urška ČavičAna Umer je pristreljala 564 krogov in se uvrstila na 62. mesto.
S sestavljenim lokom je tokrat blestel Matija Rožič, ki je s 591 zasedel 31. mesto. Krog manj je ustrelil Staš Modic in tako končal na 39. mestu.
V kategoriji članic s sestavljenim lokom je tekmovala Katja Šarec in dosegla 553 krogov. Tokrat med rezultati ne boste mogli zaslediti naše vrhunske Toje Ellison, ki sicer po rojstvu sina že pridno trenira, vendar se za nastop na tem tekmovanju ni odločila. Toja ima že skovan načrt za vrnitev v tekmovalni ritem: »v mojem prvem planu je trenutno biti mama, čeprav že pridno treniram. Za prvo tekmo planiram Rushmore Rumble, od 12-14. februarja, če mi bo z materinstvom zneslo, oziroma če bom imela občutek, da je Ty pripravljen tiste tri ure vmes počakat. S seboj ga bom vzela na vsa tekmovanja.«
Z golim lokom se je s 538 krogi na 28. mesto uvrstil Iztok Spinelli, na 70. mesto pa Matej Grad s 522 krogi. V kategoriji članic z golim lokom nismo imeli predstavnice. 

Na online dvoranskem pokalu je nastopilo več kot 5000 lokostrelcev iz celega sveta.

Več uvrstitev si lahko ogledate na: https://www.ianseo.net/Details.php?toId=7971
Konec meseca se članska ekipa odpravlja na svetovni pokal v Francijo, v Nimes. Z intenzivnimi pripravami so se na tekmovanje dobro pripravili in do odhoda jih čaka še dober teden individualnih treningov.

Naslednji dogodek

Sveže novice