Novice

Kongres World Archery Europe v Essnu

04. 05. 2024
Objavil: Darja Rožmanec

Dan pred začetkom Evropskega kontinentalnega kvalifikacijskega tekmovanja, na katerem so na razpolago še največ 3 posamična mesta za moške in za ženske za OI Pariz 2024, se je odvil 19. kongres WAE, na katerem je sodelovalo 32 držav članic. Slovenijo je zastopala delegacija v sestavi: Irena Rosa, Maya Shalaby in Henk Wagemakers. Irena je bila na kongres hkrati povabljena s strani WAE, saj je kot predsednica  Komisije za razvoj mladinskega lokostrelstva WAE (YDC) predstavila delo te komisije in podala poročilo o delu v preteklih dveh letih.

Po uvodnih nagovorih in predstavitvah je potekalo glasovanje o dveh spremembah v pravilih WAE, od katerih se obe nanašata na dopolnitev sestave posamezne komisije ali izvršnega odbora s članom, ki je pri volitvah na zadnjem kongresu v zadnjem krogu izpadel, a dobil največ glasov in bo v prihodnje zamenjal neaktivnega člana v izvoljeni komisiji oz. izvršnem odboru WAE.

Sledila so poročila posameznih komisij ter sprejemanje strateškega plana WAE.

Najbolj vznemirljive so bile seveda volitve v organe in komisije WAE in zgodilo se je nekaj nepričakovanih sprememb. Naše kandidatke so vse uspešno prestale volitve in

Maya Shalaby je bila izvoljena v Izvršni odbor WAE za obdobje 2 let,

Brina Božič je bila izvoljena v Para komisijo za obdobje 2 let,

Irena Rosa je bila izvoljena v YDC komisijo za obdobje 4 let in bo za to obdobje tudi predsednica te komisije.

Smo pa iz Essna prejeli še dve lepi informaciji:

  • Ponovno je odprta kandidatura za organizacijo EMPOK v 2025 in obstaja veliko možnosti, da bo ta organizacija poverjena Sloveniji.
  • Prejeli smo certifikate za vse dosežene evropske rekorde, na katere naši tekmovalci rekorderji že dolgo čakajo.

Jutri se začenja Evropsko kontinentalno kvalifikacijsko tekmovanje, neposredno za njim pa bo steklo Evropsko prvenstvo v tarčnem lokostrelstvu.

 

 

Naslednji dogodek

Sveže novice

Druga tekma svetovnega pokala Yecheon 2024
26. 05. 2024
Objavil: Darja Rožmanec