Novice

Evropsko prvenstvo v paralokostrelstvu Rim – Živa Lavrinc in Dejan Fabčič 4. mesto

05. 08. 2022
Objavil: Darja Rožmanec

Paralokostrelca Živa Lavrinc in Dejan Fabčič sta se danes ob 16. uri pomerila za bronasto medaljo v vročem Rimu. Dvobojevala sta se z mešano ekipo iz Turčije, ki je bila močnejša s 6:0. Dvoboji za medalje so potekali na stadionu Marmi, zgrajenem med leti 1928 in 1932. Veličastnost mu daje obkroženost s šestdesetimi kipi športnikov, med katerimi sta tudi dva lokostrelca.
Dejan in Živa sta v kvalifikacijah mešanih ekip zasedla 4. mesto. V četrtini finala sta premagala Latvijce s 5:3, v polfinalu pa izgubila proti izkušeni ekipi iz Italije.

Na evropskem prvenstvu je sicer nastopilo 106 tekmovalcev iz 26 držav. Tekmovanje je bilo še posebej zahtevno zaradi vročine. Organizator je poskrbel za veliko zalogo ledu, s katerim ohlajajo invalide, ki zaradi tetraplegije ne regulirajo telesne temperature. Prav tako vročina povzroča težave vsem s protezami, saj potenje in namočena koža povzročita rane in posledično nezmožnost uporabe protetike. Vročino nekoliko omili veter, ki se v popoldanskih urah ojača a hkrati postavlja dodaten izziv za lokostrelce.

Dejan in Živa sta svoje individualne nastope zaključila z uvrstitvama na 9. mesto in temu dodala odlično 4. mesto mešanih ekip. To je bil tudi prvi nastop v zgodovini za našo para mešano ekipo.

Rezultati tekmovanja so zbrani na spletni strani https://youtube.com/c/worldarcheryeurope

Naslednji dogodek

Sveže novice

10 dni do pričetka olimpijskih iger
16. 07. 2024
Objavil: Petra Bolta