Novice

Evropsko prvenstvo v dvoranskem lokostrelstvu Laško 2022

22. 12. 2021
Objavil: Darja Rožmanec

V času 14.-19.02.2022 bo v Laškem potekalo Evropsko prvenstvo v dvoranskem lokostrelstvu, ki bi prvotno moralo biti organizirano že letos pozimi v Kopru, a je epidemija to tekmovanje preprečila. WAE je tekmovanje prestavila v naslednje leto, a je tokrat izvedbo tekmovanja v Kopru onemogočila gradnja nove šole in posledično zasedenost športnih dvoran, kjer se izvaja tudi pouk. Organizacijski odbor je našel nadomestno lokacijo v Laškem, kjer bo tekmovanje potekalo v športni dvorani Tri lilije.

Priprave na izpeljavo tega tekmovanja so v polnem teku. V začetku meseca nas je obiskala tudi tehnična delegatka ga. Hilda Gibson iz Velike Britanije, ki je bila po inšpekcijskem pregledu izredno zadovoljna.

Letos je bila na kongresu WAE sprejeta odločitev, da bo Evropsko prvenstvo v dvoranskem lokostrelstvu odslej potekalo vsako leto, na njem pa bodo v Laškem prvič nastopili tudi tekmovalci z golim lokom. Odziv oz. prijave tekmovalcev golega loka so bistveno nižje od pričakovanih, kar pa se bo v prihodnjih letih zagotovo spremenilo. Mnoge države udeleženke navajajo, da za nastop golega loka še nimajo zagotovljenih finančnih sredstev. 15.12.2021 so se zaključite predprijave. Prijavljenih je 405 udeležencev, od tega 321 tekmovalcev in 84 spremljevalcev, kar je doslej rekordna udeležba na Evropskem dvoranskem prvenstvu v lokostrelstvu. Vabilo na tekmovanje in predprijave si lahko ogledate na spodnjih povezavah:

Vabilo
Predprijave

Naslednji dogodek

Apr
20
20. april
Sv. Trije Kralji, Pohorje
Sv. Trije Kralji, Pohorje – 3D pokal

Sveže novice

Lokostrelski klub Apolon
15. 04. 2024
Objavil: Darja Rožmanec