Domov | Evropsko prvenstvo Field Poreč - dve zlati medalji in štiri kvote za Svetovne igre

Novice

09.09.2021   Evropsko prvenstvo Field Poreč - dve zlati medalji in štiri kvote za Svetovne igre

Evropsko prvenstvo Field Poreč - dve zlati medalji in štiri kvote za Svetovne igre Evropsko prvenstvo Field Poreč - dve zlati medalji in štiri kvote za Svetovne igre Evropsko prvenstvo Field Poreč - dve zlati medalji in štiri kvote za Svetovne igre

V Poreču od ponedeljka poteka Evropsko prvenstvo v poljskem lokostrelstvu za člane in mladince. Na njem nastopa 192 tekmovalcev iz 22 držav, Slovenijo predstavlja 17 tekmovalcev in dva trenerja.

Kvalifikacije štejejo tako za Evropsko prvenstvo, kot tudi pridobivanje mest, ki peljejo na Svetovne igre v ZDA 2022. Najvišja mesta v kvalifikacijah zasedajo Ana Umer RW - 1. mesto, 722 krogov, Tim Jevšnik CJM - 1.  mesto, 819 krogov, Metka Obljubek RJW - 3. mesto, članska mešana ekipa UL - 2. mesto, članska ženska ekipa - 3. mesto, mladinska mešana ekipa UL  - 2. mesto in mladinska moška ekipa - 3. mesto.

Danes so potekali tudi dvoboji kvalifikacijskega turnirja za kvote Svetovnih iger. Za Slovenijo so kvote pridobili Tina Gutman GL, 1. mesto (zlata medalja), Ana Umer UL, 4. mesto, Iztok Spinelli GL, 6. mesto in Luka Arnež UL, 6. mesto. Tako smo pridobili vsa razpoložljiva mesta namenjena posamezni državi. Tekmovalci s sestavljenim lokom, pa bodo čez dva tedna kvoto skušali pridobiti na Svetovnem tarčnem prvenstvu v Yanktonu v ZDA.

Popoldne so potekali tudi dvoboji mešanih mladinskih ekip. Slovenija je v postavi Metka Obljubek in Martin Mihevc RJX z odličnim streljanjem osvojila zlato medaljo.

V preostalih treh dneh nadaljujemo s posamičnimi in ekipnimi dvoboji za Evropsko Field prvenstvo.

Rezultate lahko spremljate na IANSEO


 

« Nazaj

Vodja poljskega programa 

Franci Rožmanec

Vremenska napoved

Vreme