Novice

Veronikin pokal 2022 WRE

10. 05. 2022
Objavil: Luka Gjurin

V Kamniku se je med 6. in 9. majem odvijalo tekmovanje za svetovno rang lestvico, Veronikin pokal. Nastopilo je 242 tekmovalcev iz več kot 20 držav.

Za slovensko reprezentanco je bilo tekmovanje uspešno, saj smo na nedeljskih finalih Zdravljico slišali kar petkrat. Na najvišji stopnički je stala moška ekipa s sestavljenim lokom – Tim Jevšnik, Aljaž Brenk in Staš Modic, mešana ekipa s sestavljenim lokom – Toja Ellison in Aljaž Brenk, ženska ekipa z ukrivljenim lokom – Ana Umer, Urška Čavič in Nina Corel, moška ekipa z ukrivljenim lokom – Den Habjan, Žiga Ravnikar in Sergej Podkrajšek ter mešana ekipa z ukrivljenim lokom – Ana Umer in Den Habjan.

V individualnih dvobojih so v članskih kategorijah streljali štirje slovenski finalisti. Srebrno medaljo so osvojili Toja Ellison med članicami s sestavljenim lokom, Staš Modic med člani s sestavljenim lokom, Miha rožič med člani z ukrivljenim lokom. Urška Čavič je v malem finalu izgubila proti Nizozemki Van der Zanden in zaključila na četrtem mestu.

V kategorijah U18 in U21 so se finali odvili dan prej. Katja Šarec je v U18 s sestavljenim lokom osvojila srebrno medaljo, Metka Obljubek v U18 z ukrivljenim lokom bronasto in bron si je pristreljala tudi Žana Pintarič v U21.

Več o tekmovanju na www.veronicas-cup.org in o rezultatih na www.ianseo.net.

Čestitamo!

Naslednji dogodek

Sveže novice

10 dni do pričetka olimpijskih iger
16. 07. 2024
Objavil: Petra Bolta