Novice

Urška Čavič in Klemen Kelvišar sta lokostrelka in lokostrelec leta, naziv klub leta je osvojil LK Ankaran

19. 12. 2022
Objavil: Luka Gjurin

V nedeljo 19.12.2022 je v Kamniku potekala slavnostna podelitev priznanj in dosežkov za leto 2022, na kater je Lokostrelska zveza Slovenije podelila tudi častne nazive lokostrelke in lokostrelca leta, ter lokostrelski klub leta 2022. Priznanja so prejeli:

URŠKA ČAVIČ, LK Paradoks – Lokostrelka leta 2022
Urška Čavič je v letu 2022 sodelovala v članski reprezentanci na vseh mednarodnih tekmovanjih. Sezono je odprla s 3. mestom na tekmovanju za svetovno rang lestvico v Antalyji ter s 4. mestom na Veronikinem pokalu. Najbolj odmeven rezultat je dosegla na Evropskem prvenstvu, kjer je skupaj z Ano Umer in Nino Corel v ekipnem tekmovanju dosegla 3. mesto in s tem tudi kategorizacijo svetovnega razreda. Urška je uspešno nastopila tudi na svetovnih igrah, kjer je osvojila posamično 4. mesto, ter na sredozemskih igrah, kjer je osvojila 17. mesto. Sezono je zaključila z visokim 5. mestom na svetovnem prvenstvu v poljskem lokostrelstvu v Yanktonu. Urška na svetovni rang lestvici trenutno zaseda 27. mesto.

KLEMEN KELVIŠAR, VLR Vilijem – lokostrelec leta 2022
Klemen Kelvišar je letošnje leto začel z nastopom na evropskem dvoranskem prvenstvu v Laškem, kjer je dosegel posamično 9. mesto. Skupaj z Iztokom Spinellijem in Robertom Luštrekom so v ekipnem tekmovanju osvojili bronasto medaljo. Klemen je svoj najodmevnejši rezultat dosegel na svetovnem prvenstvu v Yanktonu, kjer je z ekipo skupaj z Žigo Ravnikarjem in Stašem Modicem osvojil 2. mesto, ter posamično 19. mesto. Vsekakor pa ne gre zanemariti 5. mesta na svetovnem 3D prvenstvu, s katerim je dosegel kategorizacijo mednarodnega razreda.

LOKOSTRELSKI KLUB ANKARAN – klub leta  2022
Lokostrelski klub Ankaran je eden od starejših lokostrelskih klubov v Sloveniji in tudi še vedno eden od vodilnih, uspešnejših in vsestransko aktivnih klubov. Klub letos praznuje 40-letnico uspešnega delovanja. Ponaša se z največjim številom registriranih tekmovalcev v Lokostrelski zvezi Slovenije, z največjim število tehničnih in strokovnih delavcev ter s številnimi uspehi tako na tekmovalnem kot tudi na organizacijskem področju. Klub ima lokostrelsko strelišče v sklopu Športnega parka Dekani in veliko svoje opreme. Ima dobro urejen trenažni sistem, vrhunskega glavnega trenerja, izredno uspešne tekmovalce in lokostrelske delavce tako na državnem kot tudi na mednarodnem nivoju. Posamezni tekmovalci kluba imajo letos za seboj lepo število mednarodnih nastopov, kar štirje pa so se z evropskih prvenstev in evropskih pokalnih tekmovanj vrnili z medaljami: Ana Umer, Nina Corel in Robert Luštrek z medaljami z evropskih prvenstev, Tinkara Kogej Kardinar in Nina Corel pa še z medaljo z evropskega mladinskega pokala.

Celotno galerijo slik si lahko ogledate TUKAJ

Naslednji dogodek

Apr
20
20. april
Sv. Trije Kralji, Pohorje
Sv. Trije Kralji, Pohorje – 3D pokal

Sveže novice

Lokostrelski klub Apolon
15. 04. 2024
Objavil: Darja Rožmanec