Novice

Svetovni pokal Pariz – mali finale za mešano ekipo

24. 06. 2022
Objavil: Luka Gjurin

Zadnji dan dan dvobojev na svetovnem pokalu v Parizu se je zaključil zelo uspešno za naše tekmovalce.

Dopoldne sta Ana Umer in Den Habjan nastopala kot mešana ekipa in is pristreljala mesto v nedeljskem malem finalu. V šestnajstini finala sta v shoot-off-u opravila z Moldavijo, v osmini pa prav tako v shoot-off-u, s favorizirano Korejo. V četrtini sta ju čakala močna Nemca, ki pa nista bila kos našemu razgretemu paru. Ana in Den sta suvereno zmagala s 5:1. V polfinalu sta klonila proti Španiji (6:2), kar pomeni, da bosta v nedeljo streljala v malem finalu proti ekipi Nizozemske.

Popoldne so bili kot zadnje dejanje rednega dela na sporedu posamični dvoboji ukrivljenega loka, v katerih sta se zelo izkazali Ana Umer in Nina Corel. Nina se je že v prvem dvoboju pomerila s prvouvrščeno po kvalifikacijah, Korejko Lee Gahyun in jo brez problema premagala s 7:1. Čeprav je Nina nadaljevala z odličnim streljanjem, je v naslednjem krogu morala priznati premoč Italijanki Tatiani Andreoli, (1:7). Nina je na koncu, osvojila 17. mesto.
Ana je v prvem dvoboju streljala proti Turkinji Basaran Ezgi, ki jo je premagala brez izgubljenega seta (6:0). V šestnajstini finala pa se je srečala z olimpijsko prvakinjo, Korejko An San, s katero sta se dvobojevali do zadnjega seta, na koncu pa je odločal shoot-off. Obe puščici sta prileteli v deset, žal pa je bila korejkina za slab centimeter bližje. Tudi Ana je na koncu osvojila 17. mesto.

Čestitke vsem tekmovalcem in srečno Ani in Denu v nedeljskem dvoboju za bronasto medaljo! Rezultate lahko spremljate na IANSEO, v kolikor bo prenos v živo, pa bomo link objavili v nedeljo na našem Facebook profilu.

Naslednji dogodek

Sveže novice

10 dni do pričetka olimpijskih iger
16. 07. 2024
Objavil: Petra Bolta