Novice

Svetovni pokal Antalya – bronasta medalja moške ekipe ukrivljenega loka

20. 04. 2023
Objavil: Luka Gjurin

Žiga Ravnikar, Den Habjan in Miha Rožič so na prvem tekmovanju za letošnji Svetovni pokal osvojili 3. mesto v ekipnem tekmovanju!

Potem, ko so po sredinih kvalifikacijah zasegli skupno 19. mesto, so se v 1/12 finala pomerili z reprezentanco Velike Britanije, ki so jo premagali s 5 proti 3.  V dvoboju v 1/8 finala jim je na sproti stala močna Italijanska ekipa, 3. po kvalifikacijah, katere se fantje niso ustrašili in jo prav tako suvereno premagali s 5 proti 3. Sledil je napet četrtfinalni dvoboj s Francozi, ki je na koncu pokazal neodločen izid in na koncu shoot-off, v katerem so Slovenci ustrelili 26, nasprotniki pa le piko manj.

S tem so si Žiga, Den in Miha priborili mesto v boju za medalje. Prva ovira, drugo uvrščena Kitajska, se je izkazala za prehud zalogaj in je naše fante premagala s 6 proti 0. A Slovenci se niso vdali in se v dvoboj malega finala podali z dvignjenimi glavami. V prvem setu proti Nizozemcem so izenačili (56:56), drugega dobili (55:54). V tretjem so nasprotniki izenačili (54:52) in sledil je četrti in zadnji set. Nizozemci so ustrelili visokih 57 krogov, vendar to ni bilo dovolj, saj so naši fantje ustrelili enega več, torej 58 krogov od možnih 60, ter si priborili bronasto medaljo.

Čestitke vsem trem fantom!

Dogajanje v Antalyi pa še ni zaključeno. Danes popoldne so na sporedu posamični dvoboji sestavljenega loka, jutri pa mešane ekipe in posamični dvoboji ukrivljenega loka.

 

Naslednji dogodek

Sveže novice