Novice

Sredozemske igre Oran – rezultati

30. 06. 2022
Objavil: Luka Gjurin
Za slovensko lokostrelsko reprezentanco so se danes zaključile Sredozemske igre v Oranu, ki pa bodo ostale v spominu z nekoliko grenkim priokusom.
Po zelo uspešnih kvalifikacijah sta bila Ana Umer in Den Habjan, ki sta zasedla visoko 3. in 4. mesto, pozitivna na testu za COVID19, zaradi česar sta morali svoj nastop v dvobojih odpovedati obe ekipi. Na žalost sta bila na večernem testiranju pozitivna tudi Nina Corel in selektor Gregor Končan.
Tako so v posamičnih dvobojih ostali le Žiga Ravnikar, Sergej Podkrajšek in Urška Čavič. Zelo dobro se je odrezal Žiga Ravnikar, ki je začel dvoboje suvereno in je izgubil šele v četrtfinalu, ko se mu je po robu postavil aktualni olimpijski prvak Mete Gazos. Na koncu je osvojil 6. mesto.
Čeprav Ana, Nina in Den zaradi pozitivnega testa niso smeli nastopati, so kljub temu zaradi uspešnih kvalifikacij osvojili visoke končne uvrstitve. Ana je osvojila 9. mesto, Nina in Den pa 17. Sergej in Urška sta izgubila v 1/16 in prav tako osvojila 17. mesto
Mešana ekipa v sestavi Žiga Ravnikar in Urška Čavič, ki sta po shoot-off-u v četrtini finala izgubila proti Grkoma in osvojila 6. mesto.
Poleg naših tekmovalcev pa je bila na Sredozemskih igrah prisotna še ena Slovenka in sicer Maya Shalaby, ki je na tekmovanju opravljala delo glavne sodnice.
Vsem udeležencem iskreno čestitamo, Ani, Nini, Denu in Gregorju pa želimo tudi srečno okrevanje.
Rezultati Sredozemskih iger 2022:

Žiga Ravnikar – 6. mesto
Sergej Podkrajšek – 17. mesto
Den Habjan – 17. mesto

Ana Umer – 9. mesto
Urška Čavič – 17. mesto
Nina Corel – 17. mesto

Ženska ekipa – 7. mesto
Moška ekipa – 8. mesto
Mešana ekipa (Ravnikar, Čavič) – 6. mesto

Naslednji dogodek

Jun
22
22. junij
Vrhnika
Vrhnika – 3D pokal

Sveže novice