Novice

AH svetovno prvenstvo Yankton – rezultati

10. 10. 2022
Objavil: Luka Gjurin

Svetovno prvenstvo v poljskem lokostrelstvu se je za naše lokostrelce uspešno zaključilo. Slovenska reprezentanca prihaja domov s 3 srebrnimi in 2 bronastima medaljama!

Aljaž Brenk je v malem finalu s 67:64 premagal Francoza Duboisa in si pristreljal bronasto medaljo. Tim Jevšnik je zaključil tekmovanje na drugem mestu, po tem ko je za las, v izločilnem strelu (66:66, 5, 5+), izgubil proti Kanadčanu Watsonu.
Kanček sreče je tokrat zmanjkal tudi Toja Ellison. Z Američanko Paige Pearce sta bili izenačeni s 70:70, nato pa v izločilnem strelu obe zadeli sredino, a je Paige imela bližji zadetek. Toja je tako svetovna podprvakinja.
Moška ekipa v sestavi Klemen Kelvišar, Staš Modic in Žiga Ravnikar, je po kvalifikacijah zasedla 7. mesto. V 1/4 so premagali italjane z 59:54, v polfinalu pa Britance, s 60:55. V velikem finalu so se pomerili s Švedi, ki so bili po štirih finalnih tarčah boljši za štiri točke (58:54). Na koncu so osvojili srebrno medaljo
Mešana ekipa s sestavljenim lokom, Toja Ellison in Staš Modic, sta se v malem finalu pomerila z ekipo Hrvaške in za las izgubila z 88:90 in osvojila 4. mesto.

Visoko 5. mesto je med mlajšimi od 21 let osvojila Metka Obljubek, ki je v zadnjem krogu eliminacij morala priznati premoč Britanki Louis Piper, proti kater je izgubila v shoot-off-u. Prav Tako je med članicami 5. mesto osvojila Urška Čavič, ki je v zadnjem krogu dvobojev izgubila proti Britanki Bryony Pitman.

Toja je s svojim rezultatom dosegla tudi kategorizacijo svetovnega razreda, Žiga, Urška, Staš in Klemen pa so dosegli kategorizacijo mednarodnega razreda.
Čestitke!

Končni rezultati slovenske reprezentance:

Toja Ellison – 2. mesto
Tim Jevšnik – 2.mesto
Aljaž Matija Brenk – 3. mesto
Metka Obljubek – 5. mesto
Urška Čavič – 5. mesto
Žiga Ravnikar – 7. mesto
Luka Arnež – 11. mesto
Staš Modic – 15. mesto

Klemen Kelvišar – 19. mesto

Moška ekipa (Kelvišar, Modic, Ravnikar) – 2. mesto
Mešana Ekipa SL (Ellison, Modic) – 4. mesto
Mešana ekipa UL (Čavič, Ravnikar) – 5. mesto

Vodja ekipe in spremljevalec: Matej Zupanc

 

Naslednji dogodek

Sveže novice

10 dni do pričetka olimpijskih iger
16. 07. 2024
Objavil: Petra Bolta