Novice

Razpis kandidatur za organizacijo tekmovanj LZS v letu 2022

18. 11. 2021
Objavil: Darja Rožmanec

Strokovni svet LZS je pripravil predlog tekmovalnega koledarja LZS za leto 2022. Na spodnjih povezavah najdete koledar LZS 2022 urejen po datumih in po vrstah tekmovanj:

Koledar LZS 2022 po datumih
Koledar LZS po vrstah tekmovanj

Društva/klube pozivamo k oddaji kandidatur za posamezna tekmovanja in k sodelovanju pri usklajevanju koledarja. IO je sprejel sledeče kriterije za dodelitev organizacije tekmovanj:

Kriteriji za dodelitev organizacije tekmovanja posameznemu društvu/klubu in vpis v Koledar 2022 so poleg zahtevanih pogojev iz Tekmovalnega pravilnika in Dogovora o sodelovanju za leto 2022 sledeči:
– Za organizacijo tekmovanja iz koledarja LZS se lahko poteguje društvo/klub, ki ima registriranih najmanj 5 tekmovalcev v najmanj dveh disciplinah ( tarčno, poljsko, 3D). Za registracijo štejejo športniki med 12 in 50 leti, razen v disciplini tarčnega lokostrelstva, kjer je spodnja meja 10 let, v slogih po pravilih WA.
– Prednost pri kandidaturi ima društvo/klub, ki ima usposobljenega vodjo tekmovanja z veljavno licenco.
– Prednost pri kandidaturi ima društvo/klub, ki je po pravilu kolobarjenja na vrsti za to disciplino.
– Dogovor med kandidati za organizacijo posameznega tekmovanja na isti termin.
– Prednost za organizacijo DP ima društvo/klub, ki je v preteklosti že uspešno organiziralo pokalna tekmovanja v isti disciplini.
– Če se kandidata za organizacijo tekmovanja na isti termin ne moreta dogovoriti, se organizacijo tekmovanja dodeli tistemu društvu/klubu, ki ni pridobil nobene druge kandidature za organizacijo tekmovanja.
– Če tudi tega ni mogoče realizirati, o kandidatu za organizacijo tekmovanja odloči žreb.
– V primeru, ko ni zadostnega interesa društev/klubov za organizacijo, se tekme delijo po znižanih kriterijih.

Kandidature pošljite na tajništvo LZS. Rok za oddajo je 05.12.2019.
Klubi/društva lahko kandidirajo za organizacijo tekmovanj na predlagane ali na druge termine – v osnutek Koledarja bomo sproti vnašali vse predloge in jih tudi sproti objavljali.

Koledar se uskladi z organizatorji tekmovanj na Posvetu predsednikov klubov/društev, ki bo organiziran 14.12.2021 z pomočjo aplikacije Zoom, ob 17.00h.
 

Naslednji dogodek

Sveže novice

Druga tekma svetovnega pokala Yecheon 2024
26. 05. 2024
Objavil: Darja Rožmanec