Novice

Omejitve pri izvajanju športnih programov 04.-15.08.2021

07. 08. 2021
Objavil: Darja Rožmanec

Obveščamo vas, da je Vlada Republike Slovenije na 248. dopisni seji dne 4. 8. 2021 podaljšala veljavnost Odloka o začasnih omejitvah pri izvajanju športnih programov. Vlada je z dopolnitvami prav tako podaljšala veljavnost vseh drugih odlokov, ki neposredno ali posredno vplivajo na izvajanje športne dejavnosti.

Odločitve Vlade so bile objavljene v Uradnem listu RS št. 126/21 dne 4. 8. 2021 (https://www.uradni-list.si/glasilo-uradni-list-rs/celotno-kazalo/2021126). Podaljšane veljajo do vključno 15. 8. 2021.

Vlada je prav tako sprejela Odlok o načinu ugotavljanja izpolnjevanja pogojev prebolevnosti, cepljenosti in testiranja v zvezi z nalezljivo boleznijo COVID-19, ki določa način ugotavljanja izpolnjevanja pogoja PCT, in sicer se v primerih, ko se kot dokazilo o izpolnjevanju pogoja PCT predloži digitalno COVID potrdilo EU v digitalni ali papirnati obliki, opremljeno s kodo QR, izpolnjevanje pogoja PCT ugotovi z aplikacijo, ki jo zagotavlja in z njo upravlja Nacionalni inštitut za javno zdravje. Če se kot dokazilo o izpolnjevanju pogoja PCT predloži drugo potrdilo oziroma dokazilo v skladu z navedenimi odloki, se izpolnjevanje pogoja preveri z vpogledom v to potrdilo oziroma dokazilo.

Pregled veljavnih omejitev pri izvajanju športnih programov z ustreznim tolmačenjem je objavljen na spletnih straneh Vlade RS https://www.gov.si/teme/koronavirus-sars-cov-2 v zavihku Omejitve pri izvajanju športnih programov oziroma na podstrani https://www.gov.si/teme/koronavirus-sars-cov-2/omejitve-pri-izvajanju-sportne-vadbe-in-rekreacije/.

Naslednji dogodek

Sveže novice

Šport je praznik
22. 09. 2023
Objavil: Darja Rožmanec