Novice

JVD Open – 13. mesto za Aljaža Brenka

13. 11. 2023
Objavil: Luka Gjurin

Ta vikend se je v Nizozemskem mestu Eindhooven odvijal vsakoletni dvoranski turnir Kings of Archery; JVD – Open. Eden večjih turnirjev v Evropi, ki verjetno zaostaja le za tistim v Nimes-u, je letos gostil 910 lokostrelk in lokostrelcev iz 35 držav. Med njimi so se turnirja udeležili tudi naši fantje s sestavljenim lokom: Aljaž Matija Brenk, Tim Jevšnik in Staš Modic.

Ker na tem turnirju vsi s sestavljenim lokom streljajo v večjo sredino kot običajno, je cilj kvalifikacijskega kroga, v katerem se strelja 3-krat po 30 puščic, da tekmovalci zadanejo vse v sredino. Nato vsi tisti, ki ustreljijo ‘polni’ rezultat napredujejo v izločilni boj, kjer se strelja po tri puščice, dokler ne ostane le še zmagovalec.

Staš Modic in Tim Jevšnik sta tekmovanje zaključila v kvalifikacijah; Staš se je z 897 krogi uvrstil na 61. mesto, Tim pa z 899 na 33. mesto.
Aljaž Brenk pa je ustril ‘polno’, torej vseh 900 krogov, skupaj z 18 drugimi tekmovalci. Sledil je izločilni boj, ki ga je Aljaž zaključil v drugem krogu in si pristreljal odlično 13. mesto izmed 273 tekmovalcev.

Čestitamo!

Rezultate tekmovanja lahko najdete na Ianseo.

 

Naslednji dogodek

Dec
02
2. december
Postojna
Postojna – Dvoranski pokal

Sveže novice