Novice

JVD Open – 13. mesto za Aljaža Brenka

13. 11. 2023
Objavil: Luka Gjurin

Ta vikend se je v Nizozemskem mestu Eindhooven odvijal vsakoletni dvoranski turnir Kings of Archery; JVD – Open. Eden večjih turnirjev v Evropi, ki verjetno zaostaja le za tistim v Nimes-u, je letos gostil 910 lokostrelk in lokostrelcev iz 35 držav. Med njimi so se turnirja udeležili tudi naši fantje s sestavljenim lokom: Aljaž Matija Brenk, Tim Jevšnik in Staš Modic.

Ker na tem turnirju vsi s sestavljenim lokom streljajo v večjo sredino kot običajno, je cilj kvalifikacijskega kroga, v katerem se strelja 3-krat po 30 puščic, da tekmovalci zadanejo vse v sredino. Nato vsi tisti, ki ustreljijo ‘polni’ rezultat napredujejo v izločilni boj, kjer se strelja po tri puščice, dokler ne ostane le še zmagovalec.

Staš Modic in Tim Jevšnik sta tekmovanje zaključila v kvalifikacijah; Staš se je z 897 krogi uvrstil na 61. mesto, Tim pa z 899 na 33. mesto.
Aljaž Brenk pa je ustril ‘polno’, torej vseh 900 krogov, skupaj z 18 drugimi tekmovalci. Sledil je izločilni boj, ki ga je Aljaž zaključil v drugem krogu in si pristreljal odlično 13. mesto izmed 273 tekmovalcev.

Čestitamo!

Rezultate tekmovanja lahko najdete na Ianseo.

 

Naslednji dogodek

Apr
20
20. april
Sv. Trije Kralji, Pohorje
Sv. Trije Kralji, Pohorje – 3D pokal

Sveže novice

Lokostrelski klub Apolon
15. 04. 2024
Objavil: Darja Rožmanec