Novice

Henk Wagemakers je prejel visoko priznanje Nizozemske lokostrelske zveze

13. 10. 2022
Objavil: Luka Gjurin

Henk Wagemakers je minuli konec tedna ob dnevu lokostrelstva na Nizozemskem prejel zlato državno značko za predanost lokostrelskemu športu.

Henk je kot lokostrelski sodnik aktiven od leta 1995, 20 let pa je bil tudi mednarodni WA sodnik. Sodil je na številnih mednarodnih tekmovanjih, največkrat kot glavni sodnik. Bil je tudi predsednik kluba, član izvršnega odbora, predsednik sodniške komisije in 4 leta celo član sodniške komisije WAE. Velikokrat je na mednarodnih tekmovanjih delal tudi kot direktor streljanja in napovedovalec. Je eden od redkih uradnih prevajalcev WA pravil na svetu; pravila prevaja v nizozemščino že od leta 2002. Že od leta 1999 vodi vsa izobraževanja za nove sodnike in vodje tekmovanj na Nizozemskem, pri izobraževanju sodnikov pa je sodeloval v 15 državah Evrope, v Sloveniji velikokrat pri letnem usposabljanju sodnikov. Je član lokostrelskega kluba Ankaran in je bil od leta 2007 tudi sodnik z licenco v Lokostrelski zvezi Slovenije.

Nizozemska lokostrelska zveza tako kot LZS vsako leto nagrajuje najbolje tekmovalce ter podeljuje nagrade zmagovalcem pokalnih tekmovanj ter pohvale in zahvale zaslužnim delavcem. Zlata značka pa je drugo najvišje priznanje, ki ga prejme le ena ali največ dve osebi na leto.

Morda še dve zanimivosti:
– Nizozemska zveza je letos praznovala 100. obletnico ustanovitve.
– Zveza 8. oktobra organizirala lokostrelski dan, na katerem so potekala tudi predavanja in zanimive aktivne delavnice.

Več:
Celoten članek o priznanju, objavljen v biltenu Nizozemske zveze (v angleščini)
Predstavitev Henkovega dela v lokostreklstvu (v angleščini)

Naslednji dogodek

Sveže novice