Novice

Evropsko prvenstvo München – rezultati

14. 06. 2022
Objavil: Luka Gjurin

V nedeljo se je zaključilo Evropsko prvenstvo v tarčnem lokostrelstvu, ki je potekalo v Münchnu in na katerem so se naše reprezentantke in reprezentanti nadvse izkazali.
Najbolj so nas v nedeljskih finalih razveselila dekleta z ukrivljenim lokom, ki so dosegle ekipno 3. mesto, dan prej pa so fantje s sestavljenim lokom osvojili četrto. Med posamezniki je 9. mesto osvojil Tim Jevšnik.
Poleg visokih končnih uvrstitev, pa so bile dosežene tudi kvote za Evropske igre. Poleg polne ženske ekipe (3 mesta), so kvoto pristreljali tudi fantje z ukrivljenim lokom (1 mesto).

Evropske igre bodo potekale prihodnje leto v mestu Krakov na Poljskem, možnosti za kvote (2 mesti za ukrivljeni lok moški in 1 za sestavljeni lok moški/ženske) pa bodo na voljo še prihodnje leto na Grand Prix-ju v Angliji.

Čestitke vsej reprezentanci in srečno še naprej! Za naše najboljše je naslednja postaja že pred vrati, saj se naslednji teden v Parizu odvija Svetovni pokal, le teden kasneje pa odpotujejo v Alžirijo na Sredozemske igre.

Rezultati Evropskega prvenstva:

Ukrivljeni lok
Den Habjan – 17. mesto
Žiga Ravnikar – 17.mesto
Sergej Podkrajšek – 57.mesto

Ana Umer – 17. mesto
Urška Čavič – 33. mesto
Nina Corel – 33. mesto

Moška ekipa – 9. mesto
Ženska ekipa – 3. mesto
Mešana ekipa (Habjan, Umer) – 17. mesto

Sestavljeni lok
Tim Jevšnik – 9. mesto
Staš Modic – 17. mesto
Aljaž Matija Brenk – 17. mesto

Moška ekipa – 4. mesto

Naslednji dogodek

Sveže novice