Novice

Dežne kaplje so pomagale dobro zaliti rožo Parade učenja v Šmarju pri Jelšah

28. 05. 2023
Objavil: Luka Gjurin

Parada učenja 2023 je na dogodku v Šmarju v 12 urah na 22 lokacijah imela več kot 1200 obiskovalcev, ki jo je koordinirala Knjižnica Šmarje pri Jelšah. 

Če ne omenjamo tržnice z ogromno ponudbo znanja in izkušenj ter odrskih predstav in okroglih miz za vse generacije, potem lahko kot lokostrelci omenimo prvo tekmo za Pokal Parade učenja 2023.

Sreda zjutraj je za nas organizatorje velik izziv, ker so lokostrelci večinoma v šoli, na univerzi ali v službi. Kljub Zeusovim solzam se je na prizorišču lokostrelske tekme zbralo 32 tekmovalcev, ki so preprosto uživali in pokazali svoja lokostrelska znanja. 

Lokostrelci so se na tekmovanje pripeljali celo iz Dolenjskih Toplic, Mirne, Dramelj, Šentjurja in Slivnice, dobro pa so bile zastopane tudi barve domačega Šmarja pri Jelšah. Zaključni aplavz obiskovalcev, topel obrok Gostilne Krpan, za katerim je sledila podelitev medalj, je še dodatno polepšal tih deževen dan. Zahvaljujemo se vsem članom, ki so nesebično pomagali pripraviti dogodek, vsem tekmovalcem in mentorjem ter podeljevalcem, Mateju Zupancu in Luki Gjurinu z Lokostrelske zveze Slovenije ter Miranu Frecetu iz Šentloka.

Študijski krožki s svojimi člani v Šentloku dodatno plemenitijo naše dogodke, saj je ravno njihova pomoč na takšnih dogodkih neprecenljiva. Medgeneracijska srečanja zagotovo pripomorejo še k večjemu odkrivanju raznih znanj in veščin, tudi v lokostrelstvu.

Že zdaj vabljeni vsi lokostrelci, vseh kategorij in statusov, na drugi Pokal Parade učenja 2024!

Vse v zlato!

Vaš Šentlok Naslednji dogodek

Sveže novice

10 dni do pričetka olimpijskih iger
16. 07. 2024
Objavil: Petra Bolta