Novice

Dejan Fabčič v Bruslju na pogovoru o pomenu športa

02. 12. 2021
Objavil: Darja Rožmanec

V evropski četrti v Bruslju je ta teden potekal tridnevni Slovenski festival. Zadnji dan je bil posvečen športu. V pogovoru, ki ga je vodila ministrica za izobraževanje, znanost in šport, Simona Kustec, so sodelovali paralimpijec Dejan Fabčič, olimpijonik Primož Roglič, olimpijska medalistka Vesna Fabjan, atlet in varuh športnikovih pravic Rožle Prezelj ter nekdanji nogometaš in aktualni poslanec v Evropskem parlamentu Tomasz Frankowski.


Sodelujoči so predstavili svoje poglede na vlogo športa in športnikov. Spregovorili so tudi o izzivih, s katerimi se soočajo športniki po koncu svoje kariere. Dotaknili so se tudi dvojne kariere, ter poudarili pomen izobrazbe. Tudi paralimpijec Dejan Fabčič je izpostavil pomen športa in gibanja. “Če se ne bi ukvarjal s športom, bi bil v invalidskem vozičku.”
Rožle Prezelj je kot uspeh označil tudi sprejetje evropskega modela športa, ki je bilo doseženo v torek pod okriljem slovenskega predsedstva Sveta EU, pri čemer je izpostavil socialni vidik zaščite športnikov. V času pandemične krize se je po njegovem tudi pokazalo, da slovenski model športa dokaj dobro poskrbi za kategorizirane športnike, predvsem z vidika socialne varnosti.

Naslednji dogodek

Apr
20
20. april
Sv. Trije Kralji, Pohorje
Sv. Trije Kralji, Pohorje – 3D pokal

Sveže novice

Lokostrelski klub Apolon
15. 04. 2024
Objavil: Darja Rožmanec