Novice

8. april – Dan čistega športa, dan za mir

04. 04. 2022
Objavil: Luka Gjurin

8. aprila bomo, tako kot že vrsto let, praznovali Dan Čistega športa / Play True Day. Letošnji Dan čistega športa je namenjen miru v svetu, zato Slovenska Antidoping Organizacija (SLOADO) vabi vse zveze, športnike in člane spremljevalnega osebja športnikov, da na družabnih omrežjih pokažete svojo podporo.

Šport razvija in krepi vrednote, kot so spoštovanje, enakost in pravičnost. Šport povezuje in združuje ljudi, ne glede na njihovo raso, jezik, versko ali politično pripadnost. Trenutne razmere v svetu so razlog, da je letošnji Dan čistega športa namenjen miru v svetu. Svetovna protidopinška agencija že od leta 201 3 vabi vse športnike, športne zveze, protidopinške organizacije in organizatorje velikih tekmovanj da na družbenih omrežjih skupaj praznujejo Dan čistega športa/Play True day – dan, ki je v osnovi namenjen širjenju ozaveščenosti o čistem športu med športniki, spremljevalnim osebjem športnikov in širšo športno javnostjo. Lansko leto je v kampanji sodelovalo preko 87 milijonov ljudi s celega sveta.

Kako se lahko pridružite kampanji ob Dnevu čistega športa?

SLOADO je za pripravila posebne podlage, na katere lahko pripišete svoje sporočilo, dodate svoje ime ali svojo fotografijo, ter to delite na družbenih omrežjih, kot so Facebook, lnstagram, Twitter, itd. Ne pozabite dodati ključnikov #DanČistegaŠporta #PlaTrueDay #PlayTrueForPeace.

Podrobnejša navodila in podlage najdete na spletni strani https:llwww.sloado.si/kategori;alozavescanie-1214

Naslednji dogodek

Jun
22
22. junij
Vrhnika
Vrhnika – 3D pokal

Sveže novice