Novice

Zapustila sta nas lokostreleca Brane Skubic-Lungo in Mirko Kogovšek

12. 03. 2022
Objavil: Luka Gjurin

Sporočamo vam žalostno novico, da sta nas pred kratkim zapustila dva velika človeka slovenskega lokostrelstva; Brane Skubic-Lungo in Mirko Kogovšek.

V svojem zapisu se ju je tako spominjal Marjan Podržaj:

Brane Skubic-Lungo je bil predsednik in ustanovitelj DLLLKranj, ki je v času od 1995 do 2001 deloval v sklopu 3D lokostrelske zveze Slovenije. Brane je bil reprezentančni fizioterapevt in bioenergetik, ki je za naše lokostrelce skrbel na evropskih prvenstvih EAA v Avstriji in na Hrvaškem.
Bil je mednarodno priznan pranoterapevt, gong master in član združenja bioenergetikov Slovenije. Med drugim je s svojimi bioenergetskimi sposobnostmi pomagal našemu plesnemu paru Škufca-Venturini in olimpijki Sari Isakovič na igrah v Pekingu. Bil je dobrovoljen nekonflikten človek, ki je skrbel za prijetno vzdušje, spoštovanje in prijaznost med lokostrelci. Za vedno ga bomo nosili v srcih kot velikega človeka ne le fizično kot Lungota, ampak predvsem čisto duševnega velikana dobrote.

Mirko Kogovšek je slovensko lokostrelstvo zaznamoval predvsem kot marljiv član LK Ankaran, ki je v letih od 1987 do 1993 vedno pomagal pri organizaciji tekmovanj na Debelem Rtiču. Bil je poklicni ribič in partner naše takrat najboljše BB lokostrelke Marinke Čavničar, matere reprezentančne psihologinje lokostrelcev Katje Čavničar. V letih 1989 – 1955 je bil tudi nacionalni lokostrelski sodnik, bil pa je tudi 3 leta predsednik sodniške komisije LZS in 2 leti član disciplinske komisije LZS.

Braneta in Mirka bomo ohranili v lepem in trajnem spominu, pri tem pa družini in svojcem izrekamo iskreno sožalje.

Naslednji dogodek

Sveže novice

10 dni do pričetka olimpijskih iger
16. 07. 2024
Objavil: Petra Bolta