Domov | Vse najboljše, Valentin!

Novice

20.11.2019   Vse najboljše, Valentin!

Vse najboljše, Valentin! Vse najboljše, Valentin! Vse najboljše, Valentin!

Danes, 20.11.2019, praznuje Valentin Prelovec visok življenjski jubilej – 85. rojstni dan.
Valentin Prelovec je eden od ustanoviteljev Lokostrelskega kluba Ankaran in je danes njegov častni član. V klub je sicer prinesel prvi compound, a je ves čas ostal zvest golemu loku.

Tekmovalno pot je pričel pri svojih 49 letih in je s tem dokazal, da je lokostrelstvo zares šport, primeren za vsa življenjska obdobja in šport, ki ne pozna starostnih omejitev niti na najvišjem tekmovalnem nivoju. Dokaj hitro se je uvrstil v državno reprezentanco in leta 1985 na prvih svetovnih igrah v Londonu dosegel tudi svoj največji tekmovalni uspeh na mednarodnem področju – 11. mesto pri članih instinktivno (tedaj goli lok). Bil je izredno zagnan tekmovalec in velika gonilna sila tako v klubu kot v lokostrelski zvezi. Z njegovim kombijem je klubska ekipa in kasneje tudi jugoslovanska reprezentanca prepotovala celo Slovenijo in velik del Evrope. Nastopi na mednarodnih tekmovanjih so bili tista leta še toliko bolj pomembni, ker so se naši tekmovalci na njih srečevali z dobrimi tujimi reprezentanti in jih posnemali, kar je bilo v pomanjkanju strokovne literature takrat poglavitni način učenja.

Valentin je bil 7 let član jugoslovanske Field reprezentance, 3-krat je bil proglašen za državnega prvaka in 3-krat za ekipnega državnega prvaka, dosegel pa je tudi nekaj državnih rekordov. Bil je dve leti predsednik Jugoslovanski lokostrelske zveze, 3 leta predsednik Slovenske lokostrelske zveze in 5 let predsednik Lokostrelskega kluba Ankaran. Z lokostrelstvom se je pred 30 leti prenehal ukvarjati zaradi težav s srcem, novo srce pa mu je prineslo še veliko lepih let življenja.
 


 

« Nazaj

članica IO 

Irena Rosa

Vremenska napoved

Vreme