Domov | Svetovno Field prvenstvo Cortina - eliminacije posamezno

Novice

07.09.2018   Svetovno Field prvenstvo Cortina - eliminacije posamezno

Svetovno Field prvenstvo Cortina - eliminacije posamezno Svetovno Field prvenstvo Cortina - eliminacije posamezno Svetovno Field prvenstvo Cortina - eliminacije posamezno

Danes so bili na sporedu eliminacijski dvoboji v »bazenih«. Dopoldne so tekmovale ženske članske kategorije in moške mladinske. Ana Umer je dvobojevala proti Švedinji Jangnas in za krog 77:78 izgubila. Osvojila je končno 16. mesto. Z golim lokom se je proti Američanki Stoner pomerila Tina Gutman in izgubila z rezultatom 66:77. Osvojila je končno 13. mesto. Španka Gonzalez je bila z 91:82 boljša od Dolores Kosec, slednja se je uvrstila na 22. mesto. Matic Jager je bil med mladinci z ukrivljenim lokom po rednem delu enak z nasprotnikom Američanom Gilliamom 81:81. V dodatnem strelu je izgubil s 4:6 in zaključil tekmovanje na 11. mestu. Staš Modic je 96:101 izgubil proti Avstrijcu Heinczu. Osvojil je končno 11. mesto. Gašper Bolčina je z dobrim streljanjem premagal Čeha Zimmerja 66:63 in bo s svojim tekmovanjem nadaljeval jutri, proti zmagovalcu »bazena« C.

Popoldne so nastopile vse moške članske in ženske mladinske kategorije. Miha Šimec je streljal odlično in svoj prvi dvoboj proti Švicarju Diogurdu dobil z 89:69. V drugem dvoboju je bil boljši od Britanca Nesbitta 90:76, tretji dvoboj proti Francozu Herlicq pa žal izgubil s 84:92. Osvojil je 14. mesto. Jurca Nala se je navkljub zaostanku na prvi tarči dobro borila, vendar dvoboj proti Romunki Miklos izgubila 69:70. Uvrstila se je na 12. mesto. Američanka Cook je bila boljša 75:70 od naše mladinke Urške Čavič, ki je svoje tekmovanje zaključila na 10. mestu. Sitar Dejan je moral za zmagu v »bazenu« D premagati Nemca Schueutza. Nasprotnik je bil 97:91 boljši in Dejan je osvojil končno 7. mesto.

Jutri bodo v dopoldanskem času potekali dvoboji posamezno in sicer med zmagovalci »bazenov« in kasneje polfinala v vseh kategorijah. Naše barve bodo branili Gašper Bolčina med mladinci z golim lokom, Žiga Ravnikar v kategoriji mladincev z ukrivljenim lokom in članica s sestavljenim lokom – Toja Ellison. Takoj za tem, bodo potekali izločilni dvoboji četrfinala ekip. Moška in ženska ekipa bosta dvobojevali proti ekipama iz Amerike, moška mladinska ekipa pa proti Romunski ekipi. Dan se bo zaklučil s podelitvami odličij za ekipe na Svetovnem prvenstvu Cortina 2018.


 

« Nazaj

Vodja poljskega programa 

Matija Zlender

Vremenska napoved

Vreme