Domov | Svetovno Field prvenstvo Cortina - srebrna in bronasta medalja

Novice

09.09.2018   Svetovno Field prvenstvo Cortina - srebrna in bronasta medalja

Svetovno Field prvenstvo Cortina - srebrna in bronasta medalja Svetovno Field prvenstvo Cortina - srebrna in bronasta medalja Svetovno Field prvenstvo Cortina - srebrna in bronasta medalja

Finalni dan se je odvijal na vznožju olimpijske skakalnice Zuel, v Cortini d'Ampezzo.

Tarče so bile postavljene pod zahtevnim kotom in prvi se je na progo podal Gašper Bolčina. Prve tri tarče je z izjemnim streljanjem vodil proti Argentincu Cane. Na četrti tarči, ki so jo poimenovali »mati vseh tarč«, je streljal na razdalji petdesetih metrov pod kotom približno 30 stopinj. Le za piko je moral priznati premoč nasprotniku.

Nato je na progo stopil Žiga Ravnikar, ki je streljal proti domačinu Musolesiju. Dobro se je pripravil na zahtevno progo, bil konstanten na vseh tarčah in suvereno osvojil tretje mesto.

V popoldanskem času so potekali boji za medalje v članskih kategorijah. Toja Ellison je kljub tehnično odličnem streljanju v velikem finalu morala prizati premoč Američanki Pearce 64:59.

S podelitvami in predajo zastave Američanom, kot naslenjim gostiteljem, se je zaključilo Svetovno prvenstvo v poljskem lokostrelstvu. Vsem, ki ste navijali od doma in še posebno tistim, ki ste prišli navijati vse do Cortine, se zahvaljujemo za odlično podporo.

Naše sodniške barve pa sta v organizaciji tekmovanja predstavljali dve mednarodni sodnici. Maja Shalaby in Irena Rosa, kateri je bil za to tekmovanje zaupan naziv glavne sodnice.

https://www.youtube.com/watch?v=o2X__GsDEXE

finalni dvoboj Ellison 2:33:00
podelitev medalj Ellison 2:48:00

 


 

« Nazaj

Vodja poljskega programa 

Matija Zlender