Domov | Podaljšanje začasnih omejitev pri izvajanju športne dejavnosti - 05.11.

Novice

06.11.2020   Podaljšanje začasnih omejitev pri izvajanju športne dejavnosti - 05.11.

Podaljšanje začasnih omejitev pri izvajanju športne dejavnosti - 05.11.

Obveščamo vas, da je Vlada Republike Slovenije je na 119. dopisni seji, dne 5. 11. 2020 odločila, da podaljša ukrepe in omejitve iz odlokov, tudi na področju športa.

Sprejeli so spremembo Odloka o začasnih omejitvah pri izvajanju športne dejavnosti. Z njo se pri izvajanju tekmovanj v kolektivnih športih v najvišjem kakovostnem nivoju nacionalnega, regionalnega, mednarodnega oziroma evropskega tekmovanja športne panoge širi še na vaterpolo in futsal-mali nogomet.

V individualnih športnih panogah pa odlok dodatno določa, da je dovoljeno izvajanje državnih prvenstev za člane in mednarodnih športnih prireditev: svetovno in evropsko prvenstvo ter svetovni pokal.

Proces športne vadbe je začasno dovoljen športnikom:

  • z nazivom olimpijskega, svetovnega, mednarodnega in perspektivnega razreda,
  • poklicnim športnikom, starejšim od 15 let, ki so vpisani v razvid poklicnih športnikov pri ministrstvu za šport.

Prav tako je športna gibalna dejavnost dovoljena, če so udeleženci:

  • člani istega gospodinjstva,
  • pri individualnih športih, če je pri vadbi mogoče neprekinjeno vzdrževati najmanj 3 metre medsebojne razdalje,
  • pri športih z največ 6 udeleženci, če je pri vadbi mogoče neprekinjeno vzdrževati najmanj 3 metre medsebojne razdalje.

V individualnih športnih panogah je dovoljeno:
V individualnih športnih panogah je dovoljeno izvajanje državnih prvenstev za člane in velikih mednarodnih športnih prireditev: svetovno in evropsko prvenstvo ter svetovni pokal.
Za športnike, ki jim je v skladu z zgornjimi dikcijami dovoljeno tekmovati, je dovoljen tudi proces športne vadbe.

Za izvajanje treningov in izvedbo tekmovanj se lahko uporabljajo vsi športni objekti in površine za šport v naravi, kot jih določa Zakon o športu: športni centri, športni objekti, vadbeni prostori, vadbene površine ter površine za šport v naravi in šolske telovadnice.

Prisotnost gledalcev na športnih tekmovanjih ni dovoljena.

Za nadzor nad izvedbo športnih tekmovanj mora nacionalna panožna športna zveza imenovati odgovorne osebe in njihove kontaktne podatke posredovati ministrstvu, pristojnemu za šport.

Športniki in strokovni delavci v športu morajo upoštevati vsa navodila ministrstva, pristojnega za zdravje, in Nacionalnega inštituta za javno zdravje za preprečevanje okužbe z virusom SARS-CoV-2, ki so objavljena na spletni strani.

Za športnike in športne delavce se pri izvajanju športnih dejavnosti iz tega odloka ne uporabljajo odloki, ki določajo omejitve zaradi zajezitve in obvladovanja epidemije COVID-19.
 

povzeto po obvestilu Olimpijskega komiteja Slovenije


 

« Nazaj

urednik 

Vremenska napoved

Vreme