Novice

Omejitve pri izvajanju športnih programov 07.-16.05.

07. 05. 2021
Objavil: Darja Rožmanec

Vlada Republike Slovenije na 73. redni seji dne 5. 5. 2021 sprejela spremembe in dopolnitve Odloka o začasnih omejitvah pri izvajanju športnih programov ter drugih odlokov, ki neposredno ali posredno vplivajo na izvajanje športne dejavnosti.

Spremembe so bile objavljene v Uradnem listu RS št. 69/21 in so začele veljati z današnjim dnem 7. 5. 2021. Nove omejitve veljajo do vključno 16. 5. 2021.

S spremembami se v Odloku o začasnih omejitvah pri izvajanju športnih programov širi nabor držav iz katerih se kot ustrezna štejejo dokazila o testiranju, cepljenju ali prebolelosti virusa covid-19. Po novem se upoštevajo dokazila, ki so bila izdana tudi v Avstraliji, Izraelu, Kanadi, Novi Zelandiji in Ruski federaciji. Ostale omejitve iz Odloka o začasnih omejitvah pri izvajanju športnih programov so ostale nespremenjene.

V Odloku o določitvi pogojev vstopa v Republiko Slovenijo zaradi zajezitve in obvladovanja nalezljive bolezni COVID-19 je za osebe, ki prihajajo z letalom v Slovenijo na letališča Ljubljana (Brnik), Maribor (Slivnica) in Portorož (Sečovlje), dovoljen vstop v državo tudi z dokazilom o negativnem testu PCR, ki ni starejši od 48 ur od odvzema brisa, ki je bilo izdano v Srbiji ali Turčiji.

Obveščamo vas, da so veljavne omejitve pri izvajanju športnih programov z ustreznim tolmačenjem, objavljene na spletnih strani Vlade Republike Slovenije www.gov.si/teme/koronavirus-sars-cov-2 v zavihku Omejitve pri izvajanju športnih programov oziroma na podstrani https://www.gov.si/teme/koronavirus-sars-cov-2/omejitve-pri-izvajanju-sportne-vadbe-in-rekreacije/.

Naslednji dogodek

Apr
20
20. april
Sv. Trije Kralji, Pohorje
Sv. Trije Kralji, Pohorje – 3D pokal

Sveže novice

Lokostrelski klub Apolon
15. 04. 2024
Objavil: Darja Rožmanec