Novice

Omejitve pri izvajanju športnih programov 02.-11.07.2021

07. 07. 2021
Objavil: Darja Rožmanec

Obveščamo vas, da je Vlada Republike Slovenije na 84. redni seji dne 30. 6. 2021 sprejela določene spremembe Odloka o začasnih omejitvah pri izvajanju športnih programov oziroma podaljšala njegovo veljavnost. Prav tako je Vlada sprejela določene spremembe drugih odlokov, ki neposredno ali posredno vplivajo na izvajanje športne dejavnosti.

Odločitve Vlade so bile objavljene v Uradnem listu RS št. 104/21 (https://www.uradni-list.si/glasilo-uradni-list-rs/celotno-kazalo/2021104) in so začele veljati z današnjim dnem 2. 7. 2021. Nove omejitve veljajo do vključno 11. 7. 2021.

V Odloku o začasnih omejitvah pri izvajanju športnih programov izpostavljamo naslednje novosti:
– Odpravljene so vse omejitve pri izvajanju procesa športne vadbe športnikov (treningov) in pri izvajanju športno rekreativne dejavnosti. Treningov športnikov ni več potrebno izvajati v t.i. mehurčki. Ni več omejitve števila vadečih v športno rekreativnih vadbenih skupinah. – Odpravljena je omejitev števila gledalcev na športnih tekmovanjih in drugih športnih prireditvah.
– Odpravljena je obveznost nošenja zaščitnih mask za gledalce na zunanjih objektih in površinah, v kolikor je razdalja med gledalci vsaj 1,5 m. V zaprtih objektih je še vedno predpisana uporaba zaščitnih mask.
– Med dokazila o izpolnjevanju pogojev PCT so dodana tudi dokazila o negativnem rezultatu testa PCR ali testa HAG v Republiki Srbiji ter dokazila o cepljenju izdana v Republiki Srbiji in dokazila o cepljenju s kombinacijo različnih cepiv,
– Brez dokazila o izpolnjevanju pogojev PCT se lahko športnih tekmovanj po novem udeležujejo športniki in drugo organizacijsko osebje, ki še niso dopolnili 15 let, če se tekmovanja udeležujejo z ožjimi družinskimi člani oziroma skrbniki, ki izpolnjujejo pogoje PCT.

V Odloku o določitvi pogojev vstopa v Republiko Slovenijo zaradi zajezitve in obvladovanja nalezljive bolezni COVID-19 izpostavljamo naslednje novosti:
– Spremenjeni so seznami držav glede na epidemiološko stanje. Po novem so na zelenem seznamu celotna Hrvaška, celotna Nemčija, Švica in Črna gora. Vstop v Republiko Slovenijo iz teh držav je od 3. 7. 2021 dalje omogočen brez omejitev. Razvrščenost držav glede na epidemiološko sliko lahko spremljate na povezavi https://www.gov.si/teme/koronavirus-sars-cov-2/prehajanje-meja/.

Pregled veljavnih omejitev pri izvajanju športnih programov z ustreznim tolmačenjem je objavljen na spletnih straneh Vlade RS https://www.gov.si/teme/koronavirus-sars-cov-2 v zavihku Omejitve pri izvajanju športnih programov oziroma na podstrani https://www.gov.si/teme/koronavirus-sars-cov-2/omejitve-pri-izvajanju-sportne-vadbe-in-rekreacije/.

Naslednji dogodek

Apr
20
20. april
Sv. Trije Kralji, Pohorje
Sv. Trije Kralji, Pohorje – 3D pokal

Sveže novice

Lokostrelski klub Apolon
15. 04. 2024
Objavil: Darja Rožmanec