Novice

Odlok o začasnih omejitvah pri izvajanju športnih programov – pojasnila delnega sproščanjaje 15.02.

15. 02. 2021
Objavil: Darja Rožmanec

Kot smo objavili na naši spletni strani je danes v veljavo stopil nov Odlok o začasnih omejitvah pri izvajanju športnih programov, s katerim se odpirajo nove možnosti za ukvarjanje s športom. Včeraj sta bili na temo odpiranja športa organizirani s strani OKS, FŠ in Direktorata za šport organizirani tudi javni predstavitvi, ki si jih lahko prenesete na povezavah:

https://we.tl/t-K1PNWQ4k2d (tekmovalni šport)

https://we.tl/t-xcYFllVqcN (šport za vse).

NOVOSTI ODLOKA
Športna vadba je še vedno namenjena enakim skupinam športnikov, kot smo bili navajeni v predhodnih odlokih. Največja novost je ta, da lahko kdorkoli izvaja brezkontaktno športno rekreativno dejavnost, ki se izvaja individualno ali v skupini do deset vadečih z neprekinjenim vzdrževanjem vsaj 2 metra medsebojne razdalje. To velja tako za odprte kot tudi za zaprte športne objekte. Omejitev 10 oseb + strokovni delavec je vezana na skupino in ne na prostor. V istem prostoru oz. objektu lahko torej na enkrat vadi več skupin, če se lahko zagotovi upoštevanje vseh z odlokom in priporočili NIJZ-ja zahtevane omejitve. Strokovni delavci morajo imeti dokazilo o prebolelosti COVID-19, o cepljenosti zoper COVID-19 oz. negativen rezultat testa, ki ni starejši od 7 dni.

Rekreativno igranje malega nogometa, odbojke, košarke in borilni športi žal še vedno niso dovoljeni, ker prihaja do kontakta med udeleženci. Dovoljena pa je npr. igranje namiznega tenisa in badmintona po principu 1:1. Seveda ob upoštevanju vseh drugih priporočil in omejitev.

Pri izvedbi rekreativne vadbe se je seveda potrebno držati policijske ure, saj taka vadba ne opravičuje gibanja po začetku veljavne policijske ure.

Potrebno je poudariti, da ta Odlok velja samo od danes do vključno petka, 19. februarja 2021. Kaj bo naprej žal še ne vemo.

NAVODILA IN PRIPOROČILA ZA IZVEDBO VADBE
Pri vadbi v zaprtih prostorih je potrebno upoštevati aktualna Higienska priporočila za preprečevanje okužb s SARS-CoV-2 za uporabo notranjih športno rekreativnih objektov in površin NIJZ.

Fakulteta za šport je pripravila super video, ki prikazuje kako naj bi pravilno in varno organizirali in izvajali različne oblike športne vadbe (od prihoda na vadbo do odhoda iz objekta po vadbi).

Naslednji dogodek

Sveže novice

Strokovni delavec 2: Tečaj obveznih vsebin
23. 04. 2024
Objavil: Darja Rožmanec