Domov | Nova pravila eliminacij za Field in 3D

Novice

08.08.2018   Nova pravila eliminacij za Field in 3D

Nova pravila eliminacij za Field in 3D

1.4.2018 so pričela veljati nova pravila za eliminacije v 3D in poljskem lokostrelstvu. "Starega" eliminacijskega 1. in 2. kroga ni več, pač pa najboljših 22 tekmovalcev vsake kategorije napreduje v eliminacijske dvoboje. Prvouvrščena tekmovalca po končanih kvalifikacijah (neznane in znane razdalje skupaj) se avtomatsko uvrstita v polfinale, preostalih 20 tekmovalcev pa se pomeri v dvobojih, ki se odvijajo v 4 skupinah (ang. Pool):
skupina (pool)    A    B     C     D
uvrstitev             3     5     4     6
                         10    8     9     7
                         11   13   12   14
                         18   16   17   15
                         19   21   20   22

Najprej se v vsaki skupini odvije dvoboj med zadnjima dvema tekmovalcema (npr. v skupini A 18:19); poraženec izpade, zmagovalec pa se pomeri z naslednjim više uvrščenim iz iste skupine (npr. v skupini A proti 11.).

Po končanih dvobojih v posameznih skupinah se na enak način pomerita med seboj še zmagovalca skupin A in B ter zmagovalca skupin C in D.

Vsi eliminacijski dvoboji potekajo na 6 tarč z znanimi razdaljami. Eliminacijski krog je sestavljen iz 6 tarč z znanimi razdaljami za vsak dvoboj. Vsak set 6 tarč mora imeti kombinacijo vseh velikosti tarčnih lic (20/40/60/80) in vse razdalje morajo biti zajete (kratka/srednja/dolga). Organizator mora ob postavitvi proge upoštevati kraj, teren in lego zemljišča.

V polfinalu se zmagovalec dvoboja zmagovalcev skupin A:B pomeri z 2. uvrščenim tekmovalcem iz kvalifikacij, zmagovalec dvoboja zmagovalcev skupin C:D pa s 1. uvrščenim tekmovalcem iz kvalifikacij.
Polfinale in finale se odvijeta na po 4 tarče z znanimi razdaljami na po že znanih "starih" pravilih.

Po teh pravilih se bo odvijalo tudi letošnje EP 3D na Švedskem ter SP Field v Italiji. Sprememb na naših DP v bistvu ni, saj se v finale uvrstijo le najboljši 4 tekmovalci, ki se pomerijo med seboj v polfinalnih in finalnih dvobojih.

Pripravila: Irena Rosa


 

« Nazaj

urednik 

Vremenska napoved

Vreme