Domov | Najdena lokostrelska oprema - Roma Thropy

Novice

05.02.2020   Najdena lokostrelska oprema - Roma Thropy

Najdena lokostrelska oprema - Roma Thropy Najdena lokostrelska oprema - Roma Thropy Najdena lokostrelska oprema - Roma Thropy

V petek, 31.01.2020 so naši lokostrelci, ki so se decembra udeležili svetovnega pokala v Rimu in bili ukradeni, prejeli opremo nazaj. V začetku januarja so iz italijanske policije javili, da so med postopkom gašenja ukradenega avtomobila v romskem naselju sredi polja našli sumljive predmete. Med ogledom so ugotovili, da so v vrečah puške in loki. Sprva niso vedeli komu orožje pripada, kasneje pa so s pomočjo organizatorjev svetovnega pokala kontaktirali naše lokostrelce in jih prosili za potrditev, da je oprema njihova. Takoj po potrditvi opreme se je začel postopek vrnitve. Zaradi procesa iskanja ukradene opreme še ostalih športnikov so prosili, da se takrat nič ne objavlja na socialna omrežja.

Po štirih tednih so naši lokostrelci le prejeli opremo. Kovčki in nahrbtnik so bili mokri in posledično je bilo kar nekaj opreme zarjavele, plesnive in načete. Čeprav niso dobili vse opreme so srečni, da se je veliko stvari našlo. Zahvala gre italijanskim policistom, organizatorju tekmovanja svetovnega pokala Roma Thropy in italijanski zvezi Fitarco za uspešno iskanje in vrnitev opreme. Ana, Den, Gašper, Žiga, Luka in Špela so hvaležni vsem organizacijam, društvom in podjetjem za podporo, da so kljub nezgodi lahko nemoteno izvajali trenažni proces in priprave na olimpijsko sezono.


 

« Nazaj

urednik 

Vremenska napoved

Vreme