Domov | MSP - Rosario, Argentina - 4. mesto Modica

Novice

06.10.2017   MSP - Rosario, Argentina - 4. mesto Modica

MSP - Rosario, Argentina - 4. mesto Modica MSP - Rosario, Argentina - 4. mesto Modica MSP - Rosario, Argentina - 4. mesto Modica

Staš Modic je na Mladinskem svetovnem prvenstvu v tarčnem lokostrelstvu osvojil 4. mesto. V malem finalu je za točko izgubil proti Mehičanu Hidalgo Ibarra Antoniu (13. v kvalifikacijah).

V torkovih kvalifikacijah, ki jih je precej začinil močan veter, so se vsi trije slovenski tekmovalci uvrstili v nadaljevanje tekmovanja. Gašper Štrajhar je zasedel 18. mesto, Sanja Tevž 28. mesto in Staš Modic 39. mesto. Takoj po kvalifikacijah je bila izvedena tudi 1/48 dvobojev v kateri pa je streljala le Sanja, ki je nasprotnico iz Hong Konga premagala 6:2.

V sredo so bili na sporedu dvoboji 1/24 eliminacij posamično in ekipni dvoboji kjer pa Slovenija ni nastopala. Gašper Štrajhar je premagal Norvežana Hasti Thorstenstna s 6:2, Staš Modic Mehičana Rodolfa 140:138, Sanja Tevž pa izgubila proti Kazahstanki Voropayevi z 2:6 in tekmovanje končala na 33. mestu.

Danes pa so se nadaljevali dvoboji posameznikov. Gašper Štrajhar je moral priznati premoč Rusa Erdyneeva in tekmovanje končal na končnem 17. mestu.

Staš Modic pa je v 1/16 najprej premagal favoriziranega Belgijca Frederickxa (7. mesto v kvalifikacijah) z rezultatom 135:133, nato je po izenačenju 138:138 z izločilnim strelom proti Kanadčanu Beresu napredoval v četrtfinale. Tam ga je čakal stari znanec, Madžar Orosz Viktor (2. v kvalifikacijah, trikratni svetovni prvak). Staš je izredno izenačen dvoboj na koncu dobil z rezultatom 144:141. Da ne bi bilo prelahko, je zadnje tri puščice ustrelil z rezervnim sprožilcem, saj mu je glavni ob vračanju od tarče padel iz toka. V polfinalu pa je z izjemnim streljanjem z rezultatom 148:142 slavil Američan Broadnax, ki se bo v zlatem finalu pomeril z rojakom Claytonom.
V boju za bron pa se je Stašu v prvi seriji zatresla roka. Nasprotnik, Mehičan Hidalgo je povedel 29:26. V nadaljevanju sta oba streljala zelo izenačen, ampak Staš je uspel razliko znižati na dve točki. V zadnji seriji je naš tekmovalec pritisnil na nasprotnika in z linije odkorakal z 29 točkami, vendar je Mehičan uspel po dveh devetkah dvoboj zaključiti z desetko in rezultatom 144:143.

Jutri se bodo za 16 mest, ki vodijo na Mladinske olimpijske igre pomerili tekmovalci ukrivljenega loka, rojeni med letom 2001 in 2003. V boj za slovenski nastop se bo podala kadetinja Sanja Tevž.
 


 

« Nazaj

Vodja mladinskega programa 

Matej Zupanc

Galerija

Vremenska napoved

Vreme