Domov | Lokostrelski centri in rekreacija - izvedba oktober+november

Novice

11.10.2018   Lokostrelski centri in rekreacija - izvedba oktober+november

Lokostrelski centri in rekreacija - izvedba oktober+november

Obveščamo vas, da je nacionalna panožna zveza po pridobljenih projektih sofinanciranja strokovnega kadra za mladino v okviru Lokostrelskih centrov, male šole lokostrelstva in rekreacije za odrasle pripravila vsebinski in izvedbeni načrt za leto 2018/2019. Projekta za mladino potekata v sodelovanju z nosilci lokostrelskih centrov, projekt rekreacije bo pa potekal neposredno z obiski strokovnega lokostrelskega sodelavca oz. pomočnika v vašem klubu/društvu, na podlagi vašega izkazanega sodelovanja. Naloga društev in nacionalne panožne zveze je, da na lokalnem nivoju v lokostrelski šport privabijo čim več mladih in jih v tem športu tudi obdržijo. Po imenovanju novega vodje šolskega programa so bila revidirana Pravila šolskih športnih tekmovanj, ki nakazujejo preplet tako šolskega programa kot dejavnosti navedenih sofinanciranih projektov ter tekmovalnega sistema.

Lokostrelski centri delujejo izključno v dogovoru z lokostrelskimi društvi s posameznega organizacijskega območja. Obseg območij in število vključenih društev se lahko s časom spreminja. Regijski nosilci so sicer imensko navedeni, je pa seveda zaželeno, da društvo, ki ima pogoje ponudi gostovanje za izvedbo centra v športnem objektu, kjer izvaja svojo lokostrelsko dejavnost.

Cilji Lokostrelskih centrov so: doseči uniformiranost lokostrelskih korakov, pridobivanje sistematičnih znanj v lokostrelstvu, skupni vodeni treningi, iskanje talentov, družabne igre, druženje, izvedba regijskih tekmovanj za mlade, promocija in predvsem izpopolnjevanje društvenega strokovnega kadra,…

Pridružite se aktivnostim, ki so financirane in sofinancirane s strani LZS in Fundacije za šport RS!

 

VABILO oktober+november

 


 

« Nazaj

Vodja šolskega programa 

Darja Rožmanec