Domov | Svetovno Field prvenstvo Cortina - dve ekipni bronasti medalji

Novice

08.09.2018   Svetovno Field prvenstvo Cortina - dve ekipni bronasti medalji

Svetovno Field prvenstvo Cortina - dve ekipni bronasti medalji Svetovno Field prvenstvo Cortina - dve ekipni bronasti medalji Svetovno Field prvenstvo Cortina - dve ekipni bronasti medalji

Sobotni dopoldan so zaznamovali boji med »bazeni«, ki so prinašali uvrstitve v polfinale. Gašperju Bolčini je uspel preboj med najboljše štiri tekmovalce z zmago nad Američanom Fordom 75:69. Za vstop v finale pa je bil Italjan Esposito premočan s 53:40. Jutri zjutraj se bo ob 9.38 po lokalnem času boril za bronasto medaljo. Žiga Ravnikar je za vstop v finale moral premagati Angleža Pikea. S 57:53 je bil slednji boljši in Žiga se bo jutri boril za bron ob 11.24. V veliki finale se je z zmago nad Nemko Landesfeind z 61:58 uvrstila Toja Ellison. Dvoboj si lahko preko prenosa v živo ogledate na youtube kanalu World Archery ob 17:17.

Popoldanski del je prinesel dva velika uspeha za slovensko lokostrelstvo. Ženska ekipa je osvojila bronasto medaljo po tem, ko so v četrfinalu premagale Američanke, v polfinalu izgubile proti Italjankam in v malem finalu premagale z 57:51 ekipo Velike Britanije. Mladinska moška ekipa je v četrtfinalu po dodatnem strelu premagala ekipo Romunije, v polfinalu so izgubili proti Američanom in v malem finalu z zmago nad Švedi 50:41 osvojili bronasto medaljo. Moška ekipa je v četrtfinalu le za piko zaostala za Američani in tekmovanje zaključila na petem mestu.

Jutri je na vrsti še zadnji dan Svetovnega prvenstva, ki svoje prizorišče seli na smučarsko skakalnico Cortine d'Ampezzo. Finalne tarče so postavljene tehnično in taktično zahtevno. Vse dvoboje si lahko ogledate na prenosu v živo preko youtube kanala World Archery.

https://www.youtube.com/watch?v=nEmEsf5Acvs 
podelitev medalj ženska ekipa 1:34:00
podelitev medalj mladinska ekipa 1:52:00


 

« Nazaj

Vodja poljskega programa 

Matija Zlender