Domov | Najboljši | Najboljši 2018

Najboljši 2018


Lokostrelka leta 2018

TOJA ELLISON, Lokostrelski klub Šenčur
Toja Ellison, rojena Černe, živi in dela za lokostrelstvo, s katerim se je prvič srečala pred 11 leti in ki jo je povsem zasvojilo ter njo in nas zasulo s številnimi uspehi. Končala je študij na ŠF z diplomsko nalogo "Tarčna panika v lokostrelstvu" in svojo življenjsko pot v lokostrelstvu in v privatnem življenju kronala s poroko z najboljšim lokostrelcem sveta Bradyjem Allisonom iz ZDA.
Lokostrelka leta je Toja postala prvič že leta 2009 in je z izjemo leta 2012, ki ga je posvetila maturi, osvojila ta laskavi naslov v LZS vsako leto doslej. Toja je članica Lokostrelskega kluba Šenčur.
Tudi v letu 2018 je Toja dosegla številne mednarodne uspehe, ki smo jih sproti z veseljem in ponosom spremljali. Letos je s SP Field v Italiji prinesla srebrno medaljo posamični in bronasto ekipno, pred kratkim pa nas je razveselila tudi njena zmaga na svetovnem dvoranskem pokalu. Prav z uvrstitvijo na SP Field je Toja ponovno potrdila pogoje za kategorizacijo svetovnega razreda.
 

Lokostrelec leta 2018

GAŠPER ŠTRAJHAR, Lokostrelski klub Kamnik
Gašper Štrajhar je član Lokostrelskega kluba Kamnik aktiven lokostrelec že polnih 11 let. Od takrat, ko je kot 10-letni fantič prvič prijel za lok in vse do danes se je Gašper razvil v uspešnega mladega športnika, ki ve, kaj hoče. Trenira vsak dan, sem spadajo tudi fizični in psihološki treningi. Medtem, ko je svoje lokostrelsko znanje začel in kasneje nadgrajeval vse do mladinskih vrst pod vodstvom trenerja Mateja Zupanca, je v zadnjem obdobju pod vodstvom trenerja Matije Žlendra nizal uspehe tudi v članski konkurenci. Gašper je lastnik 19-tih aktualnih tako ekipnih kot individualnih državnih rekordov, med katerimi imata sigurno največjo težo prav letošnja članska rekorda in sicer dvoranski rekord 592 krogov, ki ga je dosegel na turnirju v Nimesu, prav tako pa tudi zunanji rekord, ki ga je s 675 krogi dosegel na Sredozemskih igrah v Tarragoni. Gašper se je v leta 2014 udeležil Mladinskih OI v Nanjingu in je dobitnik dveh individualnih in dveh ekipnih medalj iz EP in Sredozemskih iger. Gašper je trenutno kot najboljši slovenski lokostrelec z ukrivljenim lokom uvrščen na 10. mesto na evropski rang lestvici in na 29. mesto na svetovni rang lestvici. Gašper Štrajhar je v letu 2018 3x potrdil pogoje za kategoriziranega športnika mednarodnega razreda.
 

Klub leta 2018

LOKOSTRELSKI KLUB KAMNIK
Lokostrelski klub Kamnik se letos ponaša že z 38-letnico uspešnega delovanja. Člani kluba se v svoji zgodovini ponašajo tudi z dobro organizacijo različnih tekmovanj, poleg katerih je bila letos s strani WA že 3. zaupana organizacija Veronikinega pokala - mednarodnega tekmovanja za svetovno rang lestvico. V klubu so aktivni pri objavi novic tako v lokalnih medijih kot tudi na družbenih omrežjih. Trudijo se približati lokostrelstvo predvsem mladim, med katerimi vlada v Kamniku in okolici veliko zanimanje za ta čudovit šport, njihovi uspehi pa so vidni tako v domači Sloveniji kot širom po svetu. Imajo tudi svoje zunanje in notranje strelišče.
Tekmovalci LK Kamnik se ponašajo z več naslovi državnih prvakov v različnih starostnih kategorijah v dvoranskem, tarčnem in poljskem lokostrelstvu. V letu 2018 je imel klub 5 reprezentantov in sicer tri v članski in dva v mladinski reprezentanci. Med njimi je eden izmed njih tekmoval tako v članski kot mladinski konkurenci. Vsi so uspešno zastopali slovenske barve na velikih mednarodnih tekmovanjih, s katerih so skupaj prinesli 5 medalj, dva njihova tekmovalca pa sta dosegla kategorizacijo mednarodnega razreda ter dva kategorizacijo perspektivnega razreda. 

Arhiv