Domov | Najboljši | Najboljši 2017

Najboljši 2017


Lokostrelka leta 2017

TOJA ELLISON
Med slovenskimi lokostrelkami je v letošnjem letu s svojimi rezultati izstopala Toja Ellison, članica LK Feniks Kranj, ki je za svoje dosežke prejela naziv Lokostrelka leta 2017.
Trenutno živi in trenira v Ameriki, kjer se ob pomoči trenerja in življenjskega sopotnika Bradya Ellisona v celoti posveča lokostrelstvu. Prisotna je na vseh večjih mednarodnih tekmovanjih na katerih dokazuje svoje tekmovalne sposobnosti.
O njenih kvalitetah pričajo osvojene medalje; srebrna medalja na Svetovnih igrah v Wroclawu na Poljskem, prav tako srebrna je bila ekipno na Evropskem Field prvenstvu na domačem tekmovanju v Mokricah, kjer je zbirki medalj dodala še bronasto v konkurenci članic sestavljenega loka.
Barve Slovenije je zastopala tudi na svetovnem tarčnem prvenstvu v Mehiki, kjer je osvojila 5. mesto. Prav tako je letošnjo sezono na svetovni rang lestvici zaključila s 5. mestom.
Laskavi naziv Lokostrelke leta je Toja Ellison osvojila že osmič.
 

Lokostrelec leta 2017

DEJAN SITAR
Z lokostrelstvom se je pričel ukvarjati pri trinajstih in po prvih kolajnah na državnih in evropskih tekmovanjih je svojo športno kariero postavil na prvo mesto. Pri 21-ih letih je postal svetovni članski prvak in se z lokostrelstvom ukvarja že 25 let. Je nosilec številnih medalj na svetovni in evropski ravni.
Letošnji njegov najodmevnejši rezultat je srebrna medalja na 3. Svetovnem dvoranskem pokalu v Nimesu v konkurenci 265 lokostrelcev sestavljenega loka.
Naziv Lokostrelca leta je Dejan Sitar osvojil že tretjič zapored.
 

Klub leta 2017

LOKOSTRELSKI KLUB MINS POSTOJNA
Lokostrelski klub MINS Postojna deluje že 37 let. V zadnjem letu imajo registriranih 115 članov od katerih jih ima 85 tekmovalno licenco. Člani trenirajo na treh lokostrelskih vadbiščih, ki jih ima klub v najemu in jih tudi redno vzdržuje. To sta zimsko in letno vadbišče v Kazarju in Arrowhead proga pri Črni jami.
V svojih vrstah imajo 6 trenerjev z licenco, 8 sodnikov, direktorje streljanja in organizatorje tekmovanj. Imajo člana v IO LZS, na zadnji skupščini pa so bili izvoljeni še trije člani v NO in Disciplinsko komisijo.
Letos so uspešno organizirali dvoransko pokalno tekmovanje z rekordno udeležbo, tekmo za pokal tradicionalnih lokov in še nekaj manjših turnirjev na občinski in šolski ravni. Sodelujejo v predstavitvah lokostrelstva po šolah, športnih zvezah, raznih turističnih organizacijah in tudi v slovenski vojski. Redno objavljajo članke o tekmovanjih v lokalnih časopisih, radiju, televiziji in na občinskem portalu. Vse novice na tekmovanjih in drugi dejanjih članov kluba ažurno objavljajo na spletni strani in na facebooku.
Na tekmovalnem področju imajo 15 naslovov državnega prvaka in še 16 drugih in tretjih mest. V pokalih so osvojili 15 prvih mest ter 17 drugih in tretjih mest. Za reprezentanco Slovenije je tekmovalo 9 njihovih tekmovalcev na 22 različnih mednarodnih tekmovanjih.

Najvidnejši rezultati letošnje tekmovalne sezone so:
Osvojena srebrna medalja mladinke Nale Jurca in odlično 4. mesto mladinke Ive Rusjan na Evropskem Field prvenstvu v Mokricah ter 7. mesto Vande Natlačen na 3D Svetovnem prvenstvu v Franciji. V tem letu je Olimpijski komite Slovenije priznal kategorizacijo 7 našim tekmovalcem.

 

Arhiv