Domov | Najboljši | Najboljši 2016

Najboljši 2016


Lokostrelka leta 2016

TOJA ČERNE se je rodila 1993. leta v Ljubljani, kjer je tudi preživela prva leta svojega življenja. V predšolskem obdobju je leto ali dve obiskovala ritmično gimnastiko, v času osnovnega šolanja pa se je ukvarja z orodno gimnastiko. Bolezen je hotela, da se je morala temu odpovedati in se kasneje srečala z badmintonom, od tam pa jo je pot leta 2007 pripeljala v lokostrelstvo, ki jo je povsem zasvojilo in njo in nas zasulo s številnimi uspehi.
Že leta 2009 je prvič postala lokostrelka leta. Nato še leta 2010, 2011, 2013, 2014 in 2015, z izjemo leta 2012, ki ga je posvetila maturi.
Tojo je življenska pot odpeljala v Ameriko. Postala je življenska sopotnica Bradyja Allisona, končala študij na ŠF z diplomsko nalogo TARČNA PANIKA V LOKOSTRELSTVU.
Tudi v letu 2016 je Toja dosegla številne mednarodne uspehe, ki smo jih sproti v veseljem in ponosom spremljali ter po najboljših močeh in meri kar se je dalo finančno podpirali. Toja, ponosni smo, da si (ŠE) naša.

Lokostrelec leta 2016

DEJAN SITAR se je rodil v Kranju leta 1979. Osnovno šolo je obiskoval v Cerkljah na Gorenjskem, srednjo šolo pa v Radovljici. Izučil se je za poklic kuharja. Lokostrelstvo je začel trenirati pri trinajstih letih. Po prvih medaljah na državnih in evropskih tekmovanjih je svojo športno kariero postavil na prvo mesto. Po prvih večjih uspehih je dobil zaposlitev v Slovenski vojski v športni enoti, kjer imajo vrhunski športniki več časa za naporne treninge. Pri 21-ih letih je postal svetovni članski prvak. Z lokostrelstvom se ukvarja že 23 let in je nosilec številnih medalj na svetovni in evropski ravni. Tudi za lokostrelca leta je bil razglašen že več let in je tudi v osvajanju tega laskagega naslova državni rekorder.


Klub leta 2016

LOKOSTRELSKI KLUB KAMNIK se letos ponaša s 36. letnico delovanja. Klub ima zunanje in notranje strelišče. V klubu so aktivni pri objavi novic tako na lastni spletni strani in v lokalnih medijih kot tudi na družbenih omrežjih. Naši tekmovalci se ponašajo z več naslovi državnih prvakov v različnih starostnih kategorijah v dvoranskem in tarčnem lokostrelstvu. V letu 2016 je imel klub reprezentante v disciplini ukrivljeni lok tako v članski kot mladinski reprezentanci . Vsi so uspešno zastopali slovenske barve na velikih mednarodnih tekmah in domov prinesli tri medalje: Gašper Štrajhar 2. mesto med mladinci na tekmi za svetovni pokal v Nimesu in 3.mesto med mladinci na mladinskem evropskem prvenstvu v Bukarešti, Žiga Ravnikar ekipno 1. mesto skupaj z Nikom Bizjakom in Žanom Lukšičem med kadeti na mladinskem evropskem prvenstvu v Bukarešti.

Člani kluba so aprila 2016 organizirali 5. tekmo za Srednjeevropski pokal in prvo tekmo za Veronikin pokal, ki je štela za uvrstitev na mednarodno lestvico, jeseni pa so organizirali zunanje tekmovanje za otroke do 14. let.
V klubu se bomo še naprej trudili približati lokostrelstvo predvsem mladim, med katerimi vlada v Kamniku in okolici veliko zanimanje za ta čudovit šport.

 

 

Arhiv