Najboljši 2012

Lokostrelka leta 2012

DOROTEJA OBLAK, LK Potens

Dora Oblak je lokostrelka instiktivnega loka. Kot članica slovenske 3D reprezentance je v lokostrelskem športu dokazala, da se lahko osvoji naslov evropske prvakinje tudi v zrelejših letih. V pokalu 3D nima konkurence, vendar vseskozi tekmuje v tujini, kjer je konkurenca v instiktivnem loku zelo velika.

Dora je brezkompromisna borka, ki ni nikoli zadovoljna s svojo tehniko in je na terningih vseskozi neizprosna in dosledna.

Lokostrelstvo je njen način življenja v katerem potrjuje svoj pozitiven karakter, nasmeh in prijazno odprtost do vsakogar. Osvojena zlata medalja na evropskem 3D prvenstvu ji daje nov zagon in notranjo umirjenost za novo sezono.

 

Lokostrelec leta 2012

KLEMEN ŠTRAJHAR, LK Kamnik

Klemen Štrajhar je član Lokostrelskega kluba Kamnik že deveto leto. Po uspešni karieri v kadetski konkurenci je v letu 2012 začel tekmovati v starostni kategoriji mladinci. Vse od začetka pa do danes tekmuje z ukrivljenim lokom v tarčnem lokostrelstvu.To leto se mu je glede na dosežene rezultate ponudila priložnost, da se v maju preizkusi na članskem evropskem prvenstvu v tarčnem lokostrelstvu v Amsterdamu na Nizozemskem, kjer je osvojil odlično 2. mesto in s tem presegel svoja pričakovanja.Vrhunec letošnje sezone pa sta z njegovim dolgoletnim trenerjem Matejem Zupancem dosegla junija v ZDA, kjer je Klemen na tekmi za svetovni pokal, ki je bila hkrati tudi zadnja izbirna tekma za nastop na Olimpijskih igrah , s 3. mestom dosegel kvoto oz. pravico do nastopa na Olimpijskih igrah v Londonu.Časa za pripravo na Olimpijske igre je bilo malo, vendar sta ga z Matejem maksimalno izkoristila. V Londonu se je v eliminacijah uvrstil na 33. mesto. Nastop na Olimpijskih igrah je zanj predstavljal neprecenljivo izkušnjo, ki si jo bo zapomnil za vse življenje. Klemen je dijak zadnjega letnika Gimnazije Šiška. V prostem času se poleg treningov in priprav na maturo vzame tudi čas za igranje kitare in druženje s prijatelji.

Klub leta 2012

LOKOSTRELSKI KLUB KAMNIK

Lokostrelski klub Kamnik se ponaša s tradicijo 32. letnega delovanja v kamniški občini, kjer v zadnjih letih uživa ugled kot eden najboljših klubov v regiji. Cilji Lokostrelskega kluba Kamnik so bili vsa ta leta usmerjeni k vzgoji otrok in mladine v športnem duhu, posledično pa k vzpodbujanju tekmovalnosti v športnem smislu in k kakovostnemu preživljanju prostega časa naše mladine. Številnim uvrstitvam med tri najboljše na državnih prvenstvih tako posamično kot ekipno v različnih starostnih kategorijah, so se letos pridružile tudi štiri vrhunske uvrstitve dveh naših članov in sicer:
- Klemen Štrajhar: 2.mesto na članskem evropskem prvenstvu na Nizozemskem, 3. mesto v Ogdenu v ZDA in s tem dosežena kvota za nastop na Olimpijskih igrah 2012 v Londonu, 33.mesto na Olimpijskih igrah v Londonu
- Jaka Komočar: 2. mesto v mešanih dvojicah na mladinskem evropskem prvenstvu na Danskem
V Lokostrelskem klubu Kamnik vzgajajo mlade v spoznavanju olimpijske discipline z ukrivljenim lokom, imajo svojo spletno stran, redno objavljajo članke o svojem delovanju in uspehih v kamniških medijih in vsako leto organizirajo lokostrelske tečaje.

V letu 2012 je Lokostrelski klub Kamnik zelo uspešno organiziral dve lokostrelski tekmi višjega ranga in sicer: lokostrelsko tekmo za srednjeevropski pokal in zunanje državno prvenstvo FITA 70m/50m.

Pregled doseženih rezultatov in uvrstitev
Arhiv