2015


Lokostrelka leta 2015

TOJA ČERNE, rojena 4. 7. 1993 v Ljubljani, kjer je tudi preživela prva leta svojega življenja. V predšolskem obdobju je leto ali dve obiskovala ritmično gimnastiko, ki pa je ni navdušila.
V osnovni šoli je odkrila orodno gimnastiko in se navdušeno ukvarjala z njo, vse dokler ni po preboleli virozi dobila hudo vnetje 12. in 13. vretenca v hrbtenici in tri mesece preživela na pediatrični kliniki. Tam so ji po uspešnem zdravljenju ukvarjanje z gimnastiko, za vedno prepovedali.

Takrat se ji je podrl svet, vendar ne za dolgo. Odkrila je badminton in dobila prijateljico Ajo. Aja in njeni družinski člani, lokostrelci so jo pripeljali do lokostrelstva. Ko je lok prvič prijela v roko in z njim ustrelila, je vedela, da bo streljala. To je bilo leta 2007.
Po zaključeni OŠ, se je vpisala na gimnazijo Ljubljana – Šentvid v športni oddelek. Tu je dobila ogromno podpore in tudi prostor, kjer je lahko ob vsakem času nemoteno trenirala tudi pozimi. To ji je požrtvovalno omogočil ravnatelj g. Jaka Erker in na nek način celotni kolektiv gimnazije. 

Že leta 2009 je prvič postala lokostrelka leta. Nato še leta 2010, 2011, 2013 in 2014. Z izjemo leta 2012, ki ga je posvetila maturi. Sedaj študira na ŠF. Trenutno zaključuje 3. letnik in piše diplomo. Izbrala je temo Tarčna panika v lokostrelstvu. Življenjska usoda v tem trenutku ji kaže smer Arizona.

 

Lokostrelec leta 2015

DEJAN SITAR,  rojen v Kranju, 9. decembra 1979. Osnovno šolo je obiskoval v Cerkljah na Gorenjskem, srednjo šolo pa v Radovljici. Po poklicu je kuhar. Lokostrelstvo je začel trenirati pri trinajstih letih. Po prvih kolajnah na državnih in evropskih tekmovanjih je svojo športno kariero postavil na prvo mesto. Na začetku športne poti in tudi kasneje so mu ob strani stali starši ter sponzorji za opremo. Po dobrem letu dela je moral v vojsko kot nabornik in po končanem naborništvu dobil zaposlitev v Slovenski vojski v športni enoti. V Slovenski vojski ima več časa za naporne treninge. Pri 21-ih letih je postal svetovni članski prvak. Z lokostrelstvom se ukvarja že 22 let in je nosilec številnih medalj na svetovni in evropski ravni.


Klub leta 2015

Lokostrelski klub Kamnik se letos ponaša s 35. letnico delovanja. Klub ima zunanje in notranje strelišče, aktivno spletno stran, ki bo v letu 2016 začela delovati v prenovljeni podobi. V klubu smo aktivni pri objavi novic tako v lokalnih medijih kot tudi na družbenih omrežjih. Naši tekmovalci se ponašajo z več naslovi državnih prvakov v različnih starostnih kategorijah v dvoranskem in tarčnem lokostrelstvu. V letu 2015 je imel klub 6 reprezentantov in sicer tri v članski in tri v mladinski reprezentanci. Vsi so uspešno zastopali slovenske barve na velikih mednarodnih tekmah.
Člani kluba so tudi letos uspešno organizirali 4.tekmo za Srednjeevropski pokal in zunanje tarčno državno prvenstvo.
Velik klubski uspeh so letos zopet dosegli trije člani kluba ( Štrajhar Klemen, Štrajhar Gašper in Habjan Den), ki so se po izbirni klubski tekmi uvrstili na tekmo za evropski ekipni klubski pokal v francoskem mestu Riom, kjer so dosegli tretje mesto. Lk Kamnik je edini evropski klub, ki je trikrat zapored stal na zmagovalnih stopničkah.
V klubu se bomo še naprej trudili približati lokostrelstvo predvsem mladim, med katerimi vlada v Kamniku in okolici veliko zanimanje za ta čudovit šport.
 

 

Arhiv