Domov | Najboljši | Najboljši 2019

Najboljši 2019


Lokostrelka leta 2019

TOJA ELLISON, Lokostrelski klub Šenčur

Toja Ellison, rojena Černe, živi in dela za lokostrelstvo, s katerim se je prvič srečala pred 12 leti in ki jo je povsem zasvojilo ter njo in nas zasulo s številnimi uspehi. Končala je študij na ŠF z diplomsko nalogo TARČNA PANIKA V LOKOSTRELSTVU in svojo življenjsko pot v lokostrelstvu in v privatnem življenju kronala s poroko z najboljšim lokostrelcem sveta Bradyjem Allisonom iz ZDA.
Toja je članica LK Šenčur. 
Lokostrelka leta je Toja postala prvič že leta 2009 in je z izjemo leta 2012, ki ga je posvetila maturi, osvojila ta laskavi naslov v LZS vsako leto doslej. 
Tudi v letu 2019 je Toja dosegla številne mednarodne uspehe, ki smo jih sproti z veseljem in ponosom spremljali. Letos je nas je razveselila z zlato medaljo na EP Field v Mokricah ter srebrno medaljo mešanih ekip na tekmi svetovnega pokala v Berlinu, največja letošnja uspeha pa sta nedvomno zmaga na evropskih igrah v Minsku ter dosežena evropski in svetovni rekord. 
Toja je kot najboljša slovenska lokostrelka s sestavljenim lokom trenutno uvrščena na 4. mesto na evropski rang lestvici in na 8. mesto na svetovni rang lestvici.
V letu 2019 je Toja Ellison 2x potrdila pogoje za kategorizirano športnico mednarodnega razreda in kar 2x tudi pogoje za kategorizirano športnico svetovnega razreda. 
 

Lokostrelec leta 2019

GAŠPER ŠTRAJHAR, Lokostrelski klub Kamnik

Gašper Štrajhar je član Lokostrelskega kluba Kamnik in aktiven lokostrelec že polnih 12 let. Od takrat, ko je kot 10-letni fantič prvič prijel za lok in vse do danes se je Gašper razvil v uspešnega mladega športnika, ki ve, kaj hoče. Svoje lokostrelsko znanje je začel in kasneje nadgrajeval vse do mladinskih vrst pod vodstvom trenerja Mateja Zupanca in kasneje Matije Žlendra, danes pa niza uspehe tudi v članski konkurenci. Leta 2014 se je udeležil Mladinskih OI v Nanjingu, danes pa je njegov cilj nastop na OI. Gašper je lastnik številnih aktualnih tako ekipnih kot individualnih državnih rekordov. Kot najboljši slovenski lokostrelec z ukrivljenim lokom je trenutno uvrščen na 15. mesto na evropski rang lestvici in na 35. mesto na svetovni rang lestvici.
Gašper Štrajhar je v letu 2019 3x potrdil pogoje za kategoriziranega športnika mednarodnega razreda in si na osnovi odličnih nastopov in uvrstitev pridobil zaposlitev v Javni upravi RS. 
 

Klub leta 2019

LOKOSTRELSKI KLUB KAMNIK

Lokostrelski klub Kamnik se letos ponaša že z 39-letnico uspešnega delovanja. Člani kluba se v svoji zgodovini ponašajo tudi z dobro organizacijo različnih tekmovanj, poleg katerih je bila letos s strani WA že 4. zaupana organizacija Veronikinega pokala - mednarodnega tekmovanja za svetovno rang lestvico. V klubu so aktivni pri objavi novic tako v lokalnih medijih kot tudi na družbenih omrežjih. Trudijo se približati lokostrelstvo predvsem mladim, med katerimi vlada v Kamniku in okolici veliko zanimanje za ta čudovit šport, njihovi uspehi pa so vidni tako v domači Sloveniji kot širom po svetu. Imajo tudi svoje zunanje in notranje strelišče.
Tekmovalci LK Kamnik se ponašajo z več naslovi državnih prvakov v različnih starostnih kategorijah v dvoranskem, tarčnem in poljskem lokostrelstvu. V letu 2019 je imel klub več reprezentantov, ki so barve Slovenije zastopali tako v mladinski kot tudi v članski konkurenci in to v tarčnem in v poljskem lokostrelstvu.
V članski konkurenci je med njimi nedvomno najbolj uspešen Gašper Štrajhar, v mladinski pa Žiga Ravnikar, ki je letos na mednarodnih tekmovanjih osvojil kar 4 medalje in kar 3x potrdil pogoje za status športnika perspektivnega razreda.
Lokostrelski klub Kamnik se ponaša tudi odlično delovno ekipo, ki je že večkrat sodelovala v organizaciji mednarodnih tekmovanj v LZS ter z visoko usposobljenim strokovnim kadrom in odličnimi pogoji za delo s tekmovalci.
 

Arhiv