Domov | Najboljši | Najboljši 2013

Najboljši 2013

Lokostrelka leta 2013

TOJA ČERNE, LK Feniks    
                  Med slovenskimi lokostrelkami je v letu 2013 s svojimi rezultati posebej izstopala mladinka Toja Černe, članica LK Feniks Kranj, ki je za svoje dosežke prejela tudi naziv Lokostrelka leta 2013.

Toja Černe strelja s sestavljenim lokom, kar je v Sloveniji pri dekletih prava redkost. Kljub trdim treningom pravi, da ji lokostrelstvo pomeni umik od vsakodnevnih skrbi in dogodkov. Je dekle z močno voljo, vztrajnostjo in željo po uspehu. 

Njeni letošnji mednarodni dosežki:
- EP v poljskem lokostrelstvu - AH, Terni, Italija 1. mesto, članice
- EMPOK, Ljubljana 1. mesto - mešana ekipa, mladinci 5. mesto, mladinke
- mladinsko SP v tarčnem lokostrelstvu, Wuxi, Kitajska 9. mesto, mladinke
- Evropski GRAND PRIX, Riom, Francija 9. mesto, članice
- SP v tarčnem lokostrelstvu, Antalya, Turčija 33. mesto, članice 

Za svoje letošnje uspehe je prejela srebrni znak OKS in priznanje IO LZS.
                    

Lokostrelec leta 2013

SLAVKO TURŠIČ, DLL - POTENS   Slavko Turšič je lansko leto postal prvi Slovenec, ki je v disciplini sestavljeni lok zmagal na profesionalnem tekmovanju Pro Archery v Mullenbornu v Veliki Britaniji. Tudi letos se je uspešno kosal z najboljšimi profesionalci v ligi Pro Archery in osvojil: 2. mesto v Belgiji, 4. mesto v Angliji in 13. mesto v Nemčiji.

Slavko je edini reprezentant, ki ima osvojene vse tri kategorizacije: v tarčnem, poljskem (AH) in 3D lokostrelstvu. Njegova želja po popolnosti je brezkompromisna in sam sebi je največji tekmec. Vztrajnost, trdna volja in brezštevilne ure treninga so njegov recept za uspehe. Do popolnosti ni bližnjic! Slavko je na svoji poti proti njej letos dosegel naslednje rezultate:
- Evropsko prvenstvo v poljskem lokostrelstvu - AH, Terni, Italija 1. mesto
- Dvoransko EP, Rzeszov, Poljska 7. mesto
- 3D svetovno prvenstvo, Sassari, Italija 10. mesto (med 43 tekmovalci)

Za svoje letošnje uspehe je prejel srebrni znak OKS in priznanje IO LZS.

Klub leta 2013

LD LOGATECLokostrelsko društvo Logatec je mlado društvo. V želji, da bi lokostrelcem iz Logatca in okolice omogočili treninge doma, so leta 2006 ustanovili klub.

V tem času so ob številnih vrhunskih rezultatih svojih članov spoznali tudi grenke izkušnje, ki spremljajo večino klubov. Lani so skoraj ostali brez prostora za treninge. Z veliko truda in optimističnega zanesenjaštva so uspeli prepričati lokalno skupnost in obdržali dvorano, zunanje strelišče pa so morali prestaviti. S pridnim skupnim delom so preko letošnjega leta uredili okolico in naredili čudovit prostor za treninge.
Luka in Rok Stoševski, Jan Rijavec, Kristjan Bauer in Špela Fajdiga so bili v letu 2013 člani državne reprezentance in zastopali Slovenijo doma in v tujini.
Klub veliko naporov vlaga tudi izobraževanje in strokovno krepitev trenerskega in sodniškega kadra, tako, da imajo danes v svojih vrstah že 2 učitelja lokostrelstva, 6 vaditeljev, 2 DoS-a in 1 sodnika.
Kot klub so poznani tudi po dobri vsakoletni organizaciji tekmovanj. V letošnjem letu so pripravili regijsko šolsko zunanje prvenstvo in tekmo FITA tekmo, ki je štela tudi za študentsko DP.  

Pregled doseženih rezultatov in uvrstitev
Arhiv