Domov | Najboljši | Najboljši 2011

Najboljši 2011

Lokostrelka leta 2011

TOJA ČERNE, LK Feniks Kranj

Toja Černe je po letnici rojstva še vedno mladinka, ki letos že tretje leto zapored uspešno nastopa v državni tarčni in arrowhead reprezentanci kot članica. Na tekmi Svetovnega pokala v Poreču je osvojila v kategoriji mešanih ekip, skupaj s Slavkom Turšič srebrno medaljo. Osvojila je tudi bronasto medaljo v arrowheadu na evropskem prvenstvu v Italiji ter srebrno medaljo na dvoranskem prvenstvu, kot mladinka sestavljenega loka. Toja je hkrati tudi zmagovalka slovenskega FITA pokala 2011 v kategoriji članic s sestavljenim lokom. Je odlična učenka, marljiva prizadevna športnica, ki ima jasno zastavljene cilje, katere tudi s pomočjo svoje družine vseskozi dokazuje in nadgrajuje.

Lokostrelec leta 2011

SLAVKO TURŠIČ, DLLL

Slavko Turšič je odličen lokostrelec sestavljenega loka v vseh slogih tako v tarčnem, arrowheadu kot v 3D-ju iz katerega kot strelec tudi izhaja. Dokazal je, da se z veliko željo in odpovedovanjem, predvsem pa vztrajnimi treningi lahko uvrščaš v svetovni vrh tarčnega lokostrelstva. Osvojeno 5. mesto na finalni tekmi Pro Archery v Belgiji, med izbranimi svetovnimi profesionalci v sestavljenem loku dokazuje njegove kvalitete. Letošnja srebrna medalja v svetovnem pokalu v mešanih ekipah v Poreču s Tojo Černe, 8. mestom na svetovnem prvenstvu v Torinu in odličnim 6. mestom na svetovnem prvenstvu 3D le še potrjuje njegov talent in bleščeč preboj v sam vrh svetovnega lokostrelstva.

Klub leta 2011

Lokostrelski klub Šenčur

V letu 2011 so Šečurjani dosegli zavidljivih 27 naslovov DP, ter za slovenske lokostrelske reprezentance v letu 2011 prispevali 12 reprezentantov. Letos so skupaj osvojili: 137 zlatih medalj, 78 srebrnih medalj, 62 bronastih medalj.
Njihov najboljši dosežek sezone 2011 je naslov Evropskega prvaka na evropskem POPINJAY prvenstvu, ki ga je osvojil Sandi Drame, kot drugo najboljšo posamično uvrstitev se šteje 4. mesto Andreje Izgoršek na 3D svetovnem prvenstvu v Dornsbachu v Avstriji, ter kot tretji najboljši dosežek štejejo ekipno bronasto medaljo na evropskem POPINJAY prvenstvu v Belgiji v sestavi: Ksenija Podržaj, Aleš Marinko, Sara Žagar in Tilen Vidic. Prvo mesto v Slovenskem klubskem pokalu 2011 so osvojili z rekordnim izkupičkom točk. Poleg tega so njihovi tekmovalci zasedli 10 posamičnih nazivov zmagovalcev SLO pokala in 3-D pokala za leto 2011.
Lokostrelska zveza Slovenije je podelila naziv Lokostrelski klub leta 2011 lokostrelskemu klubu ŠENČUR, ker vemo, da so ga s predanim delom, rezultati, pripadnostjo in požrtvovalnostjo tudi zaslužili!
Pregled doseženih rezultatov in uvrstitev
Arhiv