Domov | Najboljši | Najboljši 2009

Najboljši 2009

Lokostrelka leta

TOJA ČERNE, LK Feniks Kranj

Toja Černe je po letnici rojstva sicer še kadetinja, a je letos v državni reprezentanci nastopala tudi kot mladinka in tudi že kot članica. Je absolutna in mladinska državna prvakinja v tarčnem lokostrelstvu, na mladinskem SP je osvojila 5. mesto, na članskem EP v Fieldu 6. mesto, na 1. EMPOK pa je osvojila celo zlato medaljo. Je nosilka evropskega rekorda v tarčnem lokostrelstvu na 60m in je rekord kasneje še enkrat ponovila.

Lokostrelec leta

DEJAN SITAR, LK Varing Novo mesto

Dejan Sitar je že več kot 10 let ponos slovenskih lokostrelcev in vzornik tekmovalcem povsod po svetu, tekmovalec, ki je osvojil kar nekaj visokih odličij. Je članski in absolutni državni prvak v tarčnem, dvoranskem in poljskem lokostrelstvu, na letošnjem EP Field je osvojil bronasto medaljo, na SP v tarčnem lokostrelstvu pa 11. mesto. Ponovno mu je uspelo preseči magičnih 1400 krogov na Fita tekmovanju.

Klub leta

Lokostrelski klub KAMNIK

Lokostrelski klub Kamnik ima 54 članov, od tega 41 registriranih tekmovalcev. Ima vse selekcije, od najmlajših do najstarejših, zastopane pa imajo skoraj vse sloge. Njihovi tekmovalci uspešno tekmujejo v številnih disciplinah na tekmovanjih tako doma kot v tujini. Klub je v letu 2009 vodil Dušan Letnar. V svoji sredini imajo 5 reprezentantov, med njimi 1 športnika mednarodnega razreda, 1 s perspektivnim razredom, 4 z državnim razredom in 1 z mladinskim razredom. Njihovi tekmovalci imajo 5 uvrstitev med 10 na EP, EMPOK in SI. Imajo 3 licencirane vaditelje, 1 trenerja ter 1 sodnika. Imajo urejeno zunanje in notranje vadbišče, imajo urejeno in ažurirano spletno stran, letos pa so organizirali tekmovanje za SLP ter dve klubski tekmovanji.

Pregled doseženih rezultatov in uvrstitev