Domov | Lokostrelstvo | Predstavitev

Predstavitev

Lokostrelstvo je dinamičen in zanimiv šport za prav vse generacije, ki je razvit povsod po svetu. Od nekdaj je bilo lokostrelstvo cenjena veščina. Od strelčevih spretnosti in natančnih zadetkov je bil odvisen razvoj generacij. Lokostrelstvo je zanimiv šport, ki združuje fizično moč in psihično stabilnost. Poleg samokontrole in spoznavanja naravnih zakonitosti bo dodaten izziv tudi optimalna nastavitev loka, puščic in dodatne opreme. Ob vsem tem pa boste spoznali nove prijatelje in doživeli nove pustolovščine.

Lokostrelstvo kot šport

Lokostrelstvo je olimpijski šport, ki za vrhunski rezultat zahteva celega človeka. Osnovna oprema vsakega lokostrelca so lok, puščice, tok in ščitniki. Tekmuje se v različnih disciplinah in z različnimi loki. Tekmovanja se prirejajo v dvoranah, na športnih igrišcih in v naravi.

Kdo se lahko ukvarja z lokostrelstvom?

Lokostrelstvo je lep in atraktiven šport primeren za vse generacije, ki strelcu nudi tako sožitje z naravo, kot tudi spoznavanje samega sebe v različnih situacijah. Potrebna je dobra psihofizična priprava, ki omogoča optimalno izvedbo strela. Lokostrelstvo je primerno tako za rekreacijo kot za vrhunski šport. Je oblika vadbe, ki te dobesedno osvoji.

Kje in kako pričeti z lokostrelstvom?

Prve lokostrelske korake najlažje naredimo v najbljižjem društvu, ki je član Lokostrelske zveze Slovenije - http://www.archery-si.org/drustva. Na šolah se izvajajo krožki, kjer s pomočjo strokovnega kadra poučujejo osnovne korake streljanja z lokom vse od malih nog do konca srednje šole. Vsem šolajočim otrokom nudimo šolska športna tekmovanja in različne mednarodne projekte na katerih se poleg druženja, novih poznanstev in prijateljstev razvija tudi tekmovalni duh.